Δείτε τι τέλειο έκαναν κάποτε και τα σχολεία της Εύβοιας κάθε Κυριακή!

Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μία άλλη εποχή με τα σχολεία να είναι εντελώς διαφορετικά με το σήμερα και η Κυριακή μπορεί να μην είχε μάθημα αλλά κάτι άλλο…

Τότε στις αίθουσες διδασκαλίας δεν υπήρχαν οι μαρκαδόροι αλλά οι ασπρόμαυρες κιμωλίες και ο μαυροπίνακας.

Φόβος και τρόμος για πολλούς που δεν είχαν διαβάσει και δεν ήξεραν να πουν μάθημα ή σηκώνονταν στον πίνακα για να λύσουν μία άσκηση.
Απαραίτητο αξεσουάρ στην αίθουσα της τάξης, το γνωστό βάθρο, όπου χρησίμευε να βλέπεις τον δάσκαλο από τα θρανία.

Δείτε τι έκαναν κάθε Κυριακή τα σχολεία και της Εύβοιας

Μονόδρυ μιας ωραίας εποχής…Ο εκκλησιασμός γινόταν κάθε Κυριακή, ξεκινώντας από το σχολείο και ανεβαίνοντας τον λόφο με διάφορες καιρικές συνθήκες… Όλοι οι μαθητές περίμεναν πως και πως την Κυριακή και όλοι μαζί πήγαιναν στην εκκλησία. Μία φωτογραφία με νοσταλγία και ποιότητα ζωής. Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια τους μαθητές και τα ευχάριστα προσωπάκια τους θα βρει μέσα της μια εποχή που μας προσπέρασε, και ήταν όμορφη.
Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για το ρετρό. Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής. Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία με το σχολείο, θα βρει μέσα της μια εποχή που μας προσπέρασε, και ήταν όμορφη.

παλια χρονια ευβοια, σχολεια ευβοια, φωτογραφιες ευβοια
Τις φωτογραφίες βρήκαμε στο avlonari such a lovely place και ανήκουν στην κυρία Κλεοπάτρα Αγαπητού.

Διάβασε πως ξεκίνησε το πρώτο σχολείο

Η έννοια της ομαδοποίησης των μαθητών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να μάθουν, υφίσταται από την εποχή των Κλασικών χρόνων της ελληνικής αρχαιότητας. Η Ακαδημία του Πλάτωνα και η Περιπατητική Σχολή αποτελούσαν οργανωμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα κατ’ αντίθεση της κατ’ οίκον ιδιαίτερης διδασκαλίας την οποία επιτελούσαν οι παιδοτρίβες. Η Βυζαντινή αυτοκρατορία είχε, από το 425 μ.Χ., εκπαιδευτικό σύστημα που ξεκινούσε από τη στοιχειώδη εκπαίδευση η οποία ήταν προαπαιτούμενο για τους στρατιωτικούς.

Επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι πόλεις Προύσα και Αδριανούπολη έγιναν τα κύρια κέντρα μάθησης.  Στην Ευρώπη του Μεσαίωνα και στην πρώιμη Μοντέρνα εποχή, ο κύριος στόχος των σχολείων (κατ’ αντίθεση προς τα Πανεπιστήμια) ήταν η διδασκαλία των Λατινικών. Αυτό οδήγησε στον όρο grammar school και στον αντίστοιχο Ελληνικό όρο γραμματοδιδασκαλείο που χαρακτηρίζει το σημερινό Δημοτικό σχολείο.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός τοίχος στη Χαλκίδα

Αυλωνάρι: Αυτό είναι το πιο ερωτικό πρωινό!

Χαλκίδα: Το μυστικό που έκρυβε στο μπαλκόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις