Πότε ανοίγουν τα σχολεία στην Εύβοια τον Σεπτέμβρη; Ποια ημερομηνία κλείδωσε;

Στο ρεπορτάζ αυτό θα αναλύσουμε όλες τις απόψεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και στην Εύβοια. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις και ποιο το επικρατέστερο σενάριο αυτή την περίοδο;

Όσο πλησιάζει η έναρξη για τα σχολεία, το ερώτημα πολλών γονιών είναι αν θα ανοίξουν τελικά στις 7 Σεπτέμβρη. Πριν κλείσουν οι σχολικές μονάδες, το υπουργείο έδωσε διευκρινίσεις για την περίοδο ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβρη του 2020. Μάλιστα η ημερομηνία έναρξης ορίστηκε για τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα.

Όλα αυτά πριν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και τα μονοψήφια νούμερα των κρουσμάτων του covid 19. Τα πράγματα δυστυχώς άλλαξαν και εδώ και αρκετές μέρες, τα κρούσματα με κορονοϊό είναι τριψήφιο νούμερο. Κρούσματα έχουμε και στην Εύβοια σε καθημερινή βάση, δυστυχώς.

Πολλοί γονείς στην Εύβοια, ρωτούν για το πότε θα ξεκινήσουν τα σχολεία στον νομό μας. Θα σας πούμε ότι δεν υπάρχει ακόμα απάντηση για αυτό. Όλα θα παιχτούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη με τα αποτελέσματα των καθημερινών κρουσμάτων.

Σε περίπτωση που συνεχίζει να είναι υψηλός, έχουν πέσει στο τραπέζι πολλές προτάσεις όπως να ανοίξουν στις 14 Σεπτέμβρη, να γίνεται μάθημα εκ περιτροπής, να φορούν μάσκα οι μαθητές, κ.α. Ακούγεται ότι ίσως να ακολουθήσουμε το στιλ του Μαΐου που λειτουργούσαν περιορισμένα, είτε να λειτουργούν κανονικά αλλά οι πάντες να φοράνε μάσκα – και οι μαθητές και οι δάσκαλοι.

Αυτό που λέει το ρεπορτάζ μας με σιγουριά είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι ίσως να αναθεωρήσει αν τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίσουν με τον ρυθμό που έχουμε σήμερα. Προς το παρόν δείχνει να μην αλλάζει πλεύση και η έναρξη των μαθημάτων να έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτέμβρη. Άλλωστε αυτό διαβεβαιώνουν και μέλη της κυβέρνησης. Εμείς εδώ στο evianews του Γιώργου Κουτσελίνη θα σας ενημερώσουμε σε περίπτωση που μάθουμε το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Σε καμιά περίπτωση επιστήμονες και κυβέρνηση δεν θα ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία ενώ η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα και καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά.

Μια απόφαση για αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς και για μετάθεση της 20 ημέρες ή και ένα μήνα μετά ασφαλώς δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Την ίδια ώρα, όποτε και αν ανοίξουν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι αυτονόητη υποχρέωση μαθητών και καθηγητών, ζητώντας προσπάθεια, επιμονή και προσαρμοστικότητα.

Η έναρξη λειτουργίας των σχολικών δομών, όπως είπε, θα γίνει με αυξημένα μέτρα, βάσει των συστάσεων των ειδικών.

Στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο δείχνει να έχει κλειδώσει για τις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πρόκειται για καθολική κοινωνική προτεραιότητα, και ζήτησε από όλους υπομονή και επιμονή, είτε πρόκειται για μαθητές και τους κηδεμόνες τους, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις