Χαλκίδα: Δείτε τι ξεφύτρωσε μέσα στο σπίτι και τους έφερε αμέτρητους μπελάδες [Φωτογραφία]

Αυτό που ξεφύτρωσε μέσα στο σπίτι στην Εύβοια, μπορεί να έδινε πολλά λεφτά αλλά αργότερα έφερε πολλούς μπελάδες.

Δεν μιλάμε για 100 ή 200 ευρώ αλλά για χιλιάδες ευρώ. Ακούραστα είχαν στήσει μια επιχείρηση θανάτου με σκοπό τα λεφτά. Μάλιστα δεν τους σταμάτησε το lockdown. Δεν κάθισαν σπίτι και εβγαιναν έξω για να σπρώξουν τα ναρκωτικά.

Μάλιστα για να είναι νόμιμοι είχαν τυπώσει και την βεβαίωση κυκλοφορίας. Αυτό που ξεφύτρωσε μέσα στο σπίτι δεν ήταν ένα μικρό δέντρο αλλά μιλάμε για 591 δενδρύλλια κάνναβης. Όσον αφορά την Εύβοια, κατάφεραν να βγάλουν 160000 ευρώ από την κάνναβη που καλλιεργούσαν και έριχαν στην αγορά.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν συνολικά και βρήκαν περισσότερα από 64 κιλά κάνναβης, 591 δενδρύλλια κάνναβης, 5 υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης, πάνω από 17.000 ευρώ, όπλα, φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας, 12 οχήματα και πολλά άλλα.

Το σπίτι γέμισε από δεκάδες φυτά που έχουν μέσα τους τον θάνατο.

Πίσω από όλα αυτά τα ναρκωτικά βρίσκονταν τρεις ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες – συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως στην Εύβοια, Αττική, Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών.

Έσπρωχναν ναρκωτικά σε Χαλκίδα και Ερέτρια

Συνελήφθησαν και τα πέντε μέλη της πρώτης συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση αλλά και καλλιέργεια κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, σε εξαρτημένους χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Ερέτριας Ευβοίας βγάζοντας 160.000 ευρώ! Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση ήταν στην Κρήτη και έβγαλε 6000 ευρώ.

Έσπρωχναν ναρκωτικά σε Χαλκίδα και Ερέτρια

Η άλλη εγκληματική ομάδα είχε στόχο την Αττική. Τα μέλη της είναι κυρίως οδηγοί ταξί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική τους ιδιότητα, προκειμένου να έχουν δυνατότητα «ελευθερίας» στις μετακινήσεις τους, παρά τον εκτεταμένο περιορισμό της κυκλοφορίας, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν τα επαγγελματικά τους οχήματα, προκειμένου να προμηθεύονται, μεταφέρουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έχοντας διευρυμένο πελατολόγιο που απαρτιζόταν κυρίως από άλλους οδηγούς ταξί, μερικοί εκ των οποίων διακινούσαν με τη σειρά τους περαιτέρω τα ναρκωτικά.

Μάλιστα δεν τους σταμάτησε το lockdown. Δεν κάθισαν σπίτι και εβγαιναν έξω για να σπρώξουν τα ναρκωτικά.

Εκτιμάται μάλιστα ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ.

Οι σκύλοι μύρισαν τα ναρκωτικά

Τέσσερις σκύλοι βοήθησαν στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα ύστερα από 20 έρευνες, συνελήφθηκαν είκοσι πέντε άτομα. Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· (64) κιλά και (256,8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

· (591) δενδρύλλια κάνναβης (εκ των οποίων έξι φυτά κάνναβης και δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης),

· (5) υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης,

· (29) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης,

· (5) φύλλα κάνναβης, σπόροι κάνναβης και (3) ναρκωτικά δισκία,

· (16) ζυγαριές ακριβείας και (9) τρίφτες κάνναβης,

· (28) κινητά τηλέφωνα,

· (17.145) ευρώ, (185) λίρες Αγγλίας και (3) δολάρια Η.Π.Α.,

· (1) πιστόλι με γεμιστήρα και (8) φυσίγγια,

· (7) πιστόλια replica, διαφόρων ειδών

· (710) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,

· (1) ξιφίδιο, (1) μαχαίρι και (1) σουγιάς,

· (12) οχήματα, εκ των οποίων (6) Ι.Χ.Ε, (3) Δ.Χ.Ε. και (3) δίκυκλα.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, προμήθεια, κατοχή, μεταφορά, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η δράση των (3) εγκληματικών ομάδων, έλαβε χώρα σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία εφαρμόζονταν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, με τους συλληφθέντες να παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα μέτρα και να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.