Δείτε πως καταστράφηκε ένα σπίτι στην Εύβοια [Φωτογραφία]

Δείτε πως καταστράφηκε ένα σπίτι στην Εύβοια

Είναι τρομακτικό αν δείτε πόσο πολύ καταστράφηκε ένα σπίτι στην Εύβοια.

Όλα έγιναν μέσα σε ένα βράδυ.

Ήταν ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2020 όταν ήρθε στην Εύβοια μία μεγάλη κακοκαιρία.

Δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο τον Αύγουστο του 2020 αλλά έκανε μεγάλες ζημιές. Μπορεί στη Χαλκίδα να μην καταλάβαμε την κακοκαιρία και να είχαμε λίγη βροχή, το ίδιο δεν συνέβη στην Νότια Εύβοια.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 το πρωί. Ένας δυνατός άνεμος ήταν η αρχή της κακοκαιρίας στην Νότια Εύβοια. Μάλιστα τα πράγματα χειροτέρεψαν λίγες ώρες αργότερα στο χωριό Δήλησο κοντά στα Νέα Στύρα.

Ο δυνατός αέρας ξήλωσε σκεπές, έκοψε δέντρα, κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνων, έριξε μάντρες και προξένησε πολλές καταστροφές σε σπίτια, όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Επί τόπου ήταν η δημοτική αρχή και συνεργεία του Δήμου προσπαθώντας να ανοίξουν τους δρόμους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η περιοχή των Νέων Στύρων για λίγες ώρες δεν είχε ρεύμα λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Το Δήλησο ανήκει στον δήμο Καρύστου. Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Δήλησο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Νέων Στύρων, του πρώην Δήμου ΣΤΥΡΕΩΝ του Νομού ΕΥΒΟΙΑΣ.

Το Δήλησο έχει υψόμετρο 10 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε αυτό το χωριό δυστυχώς ο ανεμοστρόβιλος δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα καταστρέφοντας περιουσίες μέσα σε λίγες ώρες.