Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε πληρώνονται;

Πότε

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου 2024 – Ποιες είναι οι ημερομηνίες

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2024;

Η σύνταξη είναι μια περιοδική πληρωμή που δίνεται σε άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί από την εργασία τους.

Συνήθως βασίζεται στον αριθμό των ετών που εργάστηκαν και στα εισοδήματα που είχαν κατά τη διάρκεια της εργασιακής τους ζωής.

Η σύνταξη είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν το επίπεδο διαβίωσης τους μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου 2024;

Σύμφωνα με το Νόμο, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019, η πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων διαμορφώνονται διαφορετικά.

Για τους μη μισθωτούς οι συντάξεις Ιουνίου 2024 καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Την Πέμπτη 30 Μάη 2024 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο.

Ισχύει για όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα ΑΜΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2024 την Τρίτη 28 Μάη.

Το ίδιο θα κάνει ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα ταμεία.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μάη 2024.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Ιουνίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την την Πέμπτη 30 Μάη 2024.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ, το δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΕΤΑΤ και ΔΕΗ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μάη 2024.