Μια φωτογραφία συγκλονιστική από την Εύβοια – Δείτε την!

Αν βλέπαμε αυτή την φωτογραφία πέρσι, θα νομίζαμε ότι είναι από το διάστημα.

Δεν θα πιστεύαμε ότι θα το ζούσαμε και αυτό. Θα δείτε παρακάτω μία φωτογραφία από την καθημερινότητα ενός επαγγέλματος.

Ένα επάγγελμα ηρωικό. Ο διασώστης ασκεί ένα επάγγελμα με υψηλές απαιτήσεις αλλά και με μεγάλη ηθική ικανοποίηση λόγω της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο. Καθημερινά είναι δίπλα στους συμπολίτες μας, που τους έχουν ανάγκη.

Η διαχείριση του κάθε περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και συνεχή επιμόρφωση, ρίσκο, δοκιμασία αντοχών. Πείσμα και δύναμη προσφοράς. Αντιμετωπίζουν την αγωνία, την ταραχή και τους οικείους των ασθενών.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τρεις διασώστες του ΕΚΑΒ εν ώρα εργασίας στην Εύβοια. Δεν τους είχαμε συνηθίσει με αυτή την αμφίεση. Η πανδημία άλλαξε πολλά.

Φορούν άσπρες στολές, κουκούλες και μπροστά από τα μάτια τους έχουν γυαλί για να μην έχει καμμία επαφή το δέρμα με τον φονικό ιό covid 19.

Φορούν άσπρες στολές, κουκούλες και μπροστά από τα μάτια τους έχουν γυαλί για να μην έχει καμμία επαφή το δέρμα με τον φονικό ιό covid 19.

Συγκλονιστική η φωτογραφία αλλά και η κατάθεση ψυχής ενός διασώστη που καθημερινά είναι στον αγώνα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Τα λόγια ενός ντόπιου ΕΚΑΒίτη διασώστη…
Σήμερα ήταν ένα βράδυ με covid-19. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Δεν επιτρέπεται να πω πολλά, όμως νιώθω την ανάγκη να γράψω για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του covid-19, ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω. Προσωπικά θέλω να σας παρακαλέσω, όλους δείξτε προσοχή. Μην λες σιγά τώρα, όλα αυτά είναι ψέματα κτλ. Γιατί αν έρθεις στο ασθενοφόρο να δείς την αγωνία ενός ασθενή με covid-19, που δεν στο λέει αλλά μιλούν τα ματια του τότε θα αναιρέσεις πολλά. Ξανά λέω, υπάρχει. Σας θέλω πονηρούς, ώστε να μην χαθούμε τζάμπα. Άλλωστε μόλις τελειώσει όλο αυτό το κακό. Έχουμε να διεκδικήσουμε, εργασία για όλους, την αύξηση των μισθών, τα αναδρομικά των συντάξεων, καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας, καλύτερους δρόμους για την Εύβοια, κ.α. αλλά χωρίς να έχουμε ο ένας τον άλλο, φοβάμαι ότι θα έχουμε χάσει πολλά περισσότερα απ’ την πανδημία. Προφύλαξε τον εαυτό σου και τους διπλανούς σου. Σε θέλω δίπλα μου για να κάνουμε αυτό το καλύτερο αύριο που οραματιζόμαστε για εμάς, για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους που είναι μιας κάποιας ηλικίας και αδυνατούν να παλέψουν.