Δεν υπάρχει κρεβάτι στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου της Χαλκίδας!

Δεν υπάρχει καμμία κενή θέση στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Δύσκολη η κατάσταση και σε γενικό επίπεδο, μιας δεν έχει τέλος μέχρι στιγμής η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων με Covid-19 ασθενών.

Έφτασαν τους 608 σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ (με μέση ηλικία τα 65 έτη, ενώ το 80,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω) και κατά με τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων, δεν αναμένεται ακόμη να υπάρξει ύφεση και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Η επίδραση του lockdown, το οποίο θα παραταθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις νοσηλείες αναμένεται να φανεί από την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό της πολύ δύσκολης κατάστασης που βρίσκονται τα νοσοκομεία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας είναι πως πραγματοποιήθηκε χθες επείγουσα αεροδιακομιδή τριών διασωληνωμένων ασθενών Covid-19 από το νοσοκομείο Καβάλας προς την Αθήνα, στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία και Αττικόν. Οι αεροδιακομιδές προς την Αθήνα θεωρείται πως θα συνεχιστούν, καθώς οι πληρότητες στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας έχουν εξαντληθεί.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις