Δεν υπάρχει κρεβάτι στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου της Χαλκίδας!

Δεν υπάρχει καμμία κενή θέση στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Δύσκολη η κατάσταση και σε γενικό επίπεδο, μιας δεν έχει τέλος μέχρι στιγμής η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων με Covid-19 ασθενών.

Έφτασαν τους 608 σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ (με μέση ηλικία τα 65 έτη, ενώ το 80,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω) και κατά με τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων, δεν αναμένεται ακόμη να υπάρξει ύφεση και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Η επίδραση του lockdown, το οποίο θα παραταθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις νοσηλείες αναμένεται να φανεί από την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό της πολύ δύσκολης κατάστασης που βρίσκονται τα νοσοκομεία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας είναι πως πραγματοποιήθηκε χθες επείγουσα αεροδιακομιδή τριών διασωληνωμένων ασθενών Covid-19 από το νοσοκομείο Καβάλας προς την Αθήνα, στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία και Αττικόν. Οι αεροδιακομιδές προς την Αθήνα θεωρείται πως θα συνεχιστούν, καθώς οι πληρότητες στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας έχουν εξαντληθεί.