Πότε δηλώνουμε το self test για μαθητές;

Μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται δύο συσκευασίες με συνολικά 10 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Κάθε πότε δηλώνουμε το αποτέλεσμα του self test στην νέα πλατφόρμα edupass gov gr;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Στην περίπτωση που το παιδί υποβάλλεται σε self test, η δήλωση πρέπει να γίνεται και να επιδεικνύεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Πρέπει να εκτυπώσουμε ή όχι τη νέα σχολική κάρτα από το edupass.gov.gr

Από τη Δευτέρα, 1 ως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μπορούν όλοι οι μαθητές να προμηθευτούν μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου.

Από σήμερα οι μαθητές θα πρέπει να εκτυπώνουν τη σχολική τους κάρτα από το edupass.gov.gr.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Ο Διευθυντής του κάθε σχολείου θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Οι υπόχρεοι εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας.

Α) Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση που υπόχρεοι υποβάλλονται σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους όταν πρόσεξαν καλύτερα στον ουρανό

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι