Σε απόγνωση γονείς στην Εύβοια: Δείτε τι συνέβη σε σχολείο

σχολείο στην Εύβοια

Σε απόγνωση είναι γονείς στην Εύβοια λίγες ώρες μετά τον αγιασμό στα σχολεία. Συνέβη κάτι που δεν μπορούν να πιστέψουν με τίποτα.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε σχολείο της Εύβοιας και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για να το αποτρέψουν.

Όλα συνέβησαν στο Αυλωνάρι, όπου μία ημέρα μετά τον αγιασμό στο λύκειο ενημερώθηκαν ότι χωρίς τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

απόγνωση, γονείς, Εύβοια, σχολείο
Οι μαθητές θα ξυπνούν μία ώρα νωρίτερα το πρωί για να πάνε στο νέο σχολείο ενώ δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιστροφή στα σπίτια τους.

Έλαβαν ενημερωτικό μήνυμα για τη μη σύσταση τμημάτων την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση και πρόσθετη πληροφορία για το μέλλον των μαθητών.

Η μη συγκρότηση τμημάτων ανθρωπιστικής κατεύθυνσης σημαίνει τη μεταφορά των παιδιών σε άλλο σχολείο, προσθέτοντας στους μαθητές της β λυκείου που βιώνουν τον δικό τους γολγοθά των Πανελληνίων, ένα επιπλέον βαρίδι.

Οι περισσότεροι μαθητές δεν μένουν στο Αυλωνάρι και έτσι είναι μεγαλύτερη η ταλαιπωρία τους.

Θα πρέπει να σηκώνονται στις 6 το πρωί και να μεταφέρονται στο Αυλωνάρι και από εκεί σε σχολείο στις Κονίστρες.

Με ένα άλλο πρόβλημα που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς είναι της επιστροφής στα σπίτια τους.

Θα φεύγουν το μεσημέρι από το Λύκειο στις Κονίστρες και θα μεταφέρονται στο Αυλωνάρι. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την μεταφορά τους στα σπίτια τους.

απόγνωση, γονείς, Εύβοια, σχολείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές ξεκίνησαν κατάληψη στο σχολείο τους ζητώντας την ανάκληση της εν λόγω απόφασης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε δύο ψηφίσματα προς το Υπουργείο Παιδείας μέσω των οποίων αιτιολογεί την γενική τους αντίδραση.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Σε απόγνωση γονείς στην Εύβοια: Δείτε τι συνέβη σε σχολείο

Εύβοια: Όσοι το έζησαν δεν μπορούσαν να κρατηθούν από τα γέλια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.