Μέχρι πότε λέμε την προσευχή μετά το Πάσχα

Advertisement

Πότε θα σταματήσουμε να λέμε την αναστάσιμη προσευχή που αντικαθιστά το Πάτερ ημών

προσευχή μετά το Πάσχα

Την παραμονή της Αναλήψεως, είναι η τελευταία ημέρα της πασχαλινής περιόδου. Με την Ανάληψη του Κυρίου που γιορτάζει η Εκκλησία κλείνει για εφέτος η περίοδος που ο χαιρετισμός κάθε Χριστιανού ήταν το «Χριστός Ανέστη» και η απάντηση σε αυτόν το «Αληθώς Ανέστη».

Μετά το Πάσχα, 39 ημέρες, τιμάται η εορτή της Αναλήψεως. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3).

Advertisement

Προσευχή του Πάσχα: Αυτά τα λόγια λέμε

Είναι η προσευχή που κάνουμε μετά την ανάσταση και μέχρι της αναλήψεως.

Δείτε παρακάτω τους στίχους:

Advertisement

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,

Προσκυνήσωμεν Άγιον, Κύριον, Ιησούν τον μόνο αναμάρτητον. Τον Σταυρόν Σου, Χριστέ, προσκυνούμεν και την Αγίαν σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν.

Συ γαρ ει ο Θεός ημών, εκτός Σου, άλλον ούκ οίδαμεν, το όνομά Σου ονoμάζομεν. Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν.

Ιδού γαρ ήλθεν δια του Σταυρού χαρά εν όλω τω κόσμω. Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον, υμνούμεν την Ανάστασιν Αυτού. Σταυρόν γαρ υπομείνας δι’ ημάς, θανάτω, θάνατον ώλεσεν.

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου, καθώς προείπεν, έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Χαλκίδα: Σκηνές αγριότητας έξω από σπίτι – Το θέαμα προκαλεί θλίψη

Η πιο θρασύτατη κλοπή στη Χαλκίδα!

Εύβοια: Άφωνος με τα παπούτσια που βρήκε στο χωράφι


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.