Προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου 2020: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου: Η πληρωμή θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου 2020 δηλαδή την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος είναι οι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και οι αλλοδαποί και ομογενείς νεφροπαθείς.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά;

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΑ.
Επίσης, λόγω των ηλεκτρονικών διαδικασιών και διασταυρώσεων δεν απαιτείται πλέον η εμφάνιση με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων διατροφικών επιδομάτων στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας.

Μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών εξασφαλίζεται πλέον και η αυτόματη διασταύρωση στοιχειωδών δεδομένων (όπως θάνατοι κλπ) ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη εμφάνισης με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων στις υπηρεσίες.