Σοφία Νικολάου: «Είμαστε ευγνώμονες για τον πνευματικό ποιμένα μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Χρυσόστομο

Σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που συνδέονται με το σπουδαίο έργο της Μητρόπολης Χαλκίδος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, κ. Χρυσοστόμου, παραβρέθηκε χθες η κ. Σοφία Νικολάου.

Το πρωί η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μετέβη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάνηθο Χαλκίδας όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την επέτειο των 20 ετών από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ρωγών, κ. Φιλόθεος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου, κ. Δωρόθεου και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλόθεου.

Πλήθος κόσμου τίμησε τον κ. Χρυσόστομο για τον σπουδαίο έργο που επιτελεί την τελευταία 20ετία, ένα έργο που έχει αναγνωριστεί από όλους τους Ευβοιώτες.

Το βράδυ η κ. Νικολάου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το σπουδαίο αυτό έργο ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κτίριο για τη Χαλκίδα και όλη την Εύβοια καθώς θα συμβάλλει στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη όλου του νομού. Στο Κέντρο θα στεγάζεται Μουσείο με μοναδικά κειμήλια για την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου, αλλά και οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής.

Μετά την εκδήλωση η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μεγάλη μέρα για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομο. Συμπλήρωσε 20 χρόνια από την ενθρόνισή του ενώ χάρη στις άοκνες προσπάθειές του εγκαινιάστηκε το σπουδαίο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Είμαστε ευγνώμονες που η Εύβοια έχει πνευματικό ποιμένα τον κ. Χρυσόστομο. Θέλω να συγχαρώ και όλους εκείνους τους αφανείς δωρητές και χορηγούς κι ευεργέτες που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να γίνει πραγματικότητα το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο».