Καταπληκτική φωτογραφία: Τι έκαναν δύο πουλιά στην Εύβοια όταν είχαμε κάποτε lock down;

Η φωτογραφία με τα δύο πουλιά στην Εύβοια στις μέρες του κορονοϊού είναι καταπληκτική.

Το μυστικό για να κρατήσεις τον κορονοϊό μακρυά είναι οι αποστάσεις ασφαλείας. Μάλιστα σε πολλές χώρες δίνεται και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο σε όποιον δεν τηρεί την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου από τους άλλους.

Είναι ένα από τα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, κάτοικοι όταν θα βγουν στον δρόμο τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι νέα! Ήταν αγκαλιασμένοι για ώρες στη Χαλκίδα!

Πότε θα έρθει η κανονικότητα;

Πριν όμως δούμε την φωτογραφία με τα δύο πουλιά στην Εύβοια, δεν ξεχνάμε την πρόσφατη (10/04) απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έως και τις 10 Μαΐου.

Την ίδια ώρα υπάρχει και η ανακοίνωση για παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και γενικά όλων των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους ΚΑΔ έως τις 27 Απριλίου.

Η φωτογραφία με τα πουλιά στην Εύβοια και την απόσταση ασφαλείας

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία και τα πουλιά στην κρατούν τις ανάλογες αποστάσεις για τον κορονοϊό.

Μια φωτογραφία με δύο πουλιά στην Εύβοια εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, μια διαφορετική οπτική της καθημερινότητας πολλών κατοίκων, με το χιούμορ να περισσεύει.

Και τα πουλιά κρατάνε αποστάσεις
Και τα πουλιά κρατάνε αποστάσεις – πηγή φωτογραφίας: facebook.com/ Μακρή Αναστασίου Φωτεινή

Πότε θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα;

Όλα δείχνουν ότι επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα μας δεν θα υπάρξει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr.

Αναζητείται φόρμουλα για τον τουρισμό

Παράλληλα με τις ενέργειες που γίνονται σε επίπεδο ελέγχων, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση και εξαπλωθεί η πανδημία εκεί που μέχρι τώρα είναι ελεγχόμενη, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να συζητά τρόπους για την στήριξη του τουριστικού κλάδου, που λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης δεν αναμένεται να είναι ίδιος με τις προηγούμενες χρονιές και οι απώλειες εσόδων αναμένεται να είναι τεράστιες.

Για αυτό όπως σημειώνει το CNN Greece, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία γύρω στις 10 Μαϊου, να αρχίσει και το πρώτο κύμα σταδιακού ανοίγματος ξενοδοχείων με μεγάλη προσοχή, με πρώτα στη λίστα εκείνα που λειτουργούν όλον τον χρόνο.

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να επιβληθούν αυστηρότατοι υγειονομικοί έλεγχοι, να τηρηθούν οι προτεινόμενες αποστάσεις μεταξύ των ενοίκων αλλά και να εξακολουθήσουν οι απαγορεύσεις στις συναθροίσεις. Είτε αυτές είναι συναυλίες, είτε θερινές θεατρικές παραστάσεις.