Πότε θα γίνει η επιστροφή πετρελαίου αγροτών;

Πότε γίνεται κάθε χρόνο η πληρωμή για το αγροτικό πετρέλαιο 2023 -2024 και ποιες είναι οι ημερομηνίες

agrotiko petrelaio 2023, pistonetai
Πότε πιστώνεται το αγροτικό πετρέλαιο

Ποια είναι η ημερομηνία όπου γίνεται η επιστροφή του πετρελαίου 2023 – 2024 και πότε έρχεται πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους;

Το αγροτικό πετρέλαιο πιστώθηκε και το 2023 αλλά φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει σε αρκετούς αγρότες. Μία επιδότηση που βοηθά πολύ στις μέρες μας.

Το μέτρο αυτό έχει να κάνει με την χρηματοδότηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Θα πρέπει να σας πούμε ότι έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1180/2023 σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων.

Αγροτικό πετρέλαιο: Πότε ξεκίνησε το μέτρο;

Το μέτρο με το αγροτικό πετρέλαιο ίσχυσε το 2022 για πρώτη φορά. Μετά από ένα χρόνο, καθιερώθηκε και για το 2023.

Έχει να κάνει με μηδενικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης.

Το πετρέλαιο αυτό χρησιμοποιείται στη γεωργία. Είναι το αγροτικό πετρέλαιο όπου η επιστροφή του είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Το 2022, η τότε κυβέρνηση, επανέφερε μετά από έξι χρόνια την επιστροφή του ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, την οποία είχε καταργήσει η προηγούμενη.

Η επιστροφή αυτή χορηγείται σε όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το ύψος αυτής οριοθετείται από τον αριθμό των στρεμμάτων και το είδος καλλιέργειας όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ.

Το θέμα είναι για το γίνεται η πληρωμή αυτού του βοηθήματος για τους αγρότες. Υπενθυμίζεται πάντως ότι το 2022 είχε πιστωθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών για το 2022.

Πότε πληρώνεται το αγροτικό πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνήθως οι πληρωμές για το αγροτικό πετρέλαιο γίνονται στο τέλος κάθε έτους. Έτσι το αγροτικό πετρέλαιο 2024, θα πιστωθεί στα τέλη του έτους.