Πότε πέθανε ο Χίτλερ;

Τι και πότε

Ποια είναι η ημερομηνία του θανάτου του Χίτλερ. Πότε αυτοκτόνησε ο Χίτλερ ο οποίος λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του παντρεύτηκε και έκανε την διαθήκη του.

Το ημερολόγιο του Αντιστράτηγου Χανς Μπαουρ ενός εκ των πιο έμπιστων μελών του προσωπικού του Χίτλερ, διαθέτει σπάνιες φωτογραφίες του δικτάτορα, καθώς και μια καταγραφή των τελευταίων ωρών του Χίτλερ στις 30 Απριλίου 1945.

Ο Χιτλερ πέθανε στις 30 Απριλίου 1945.

Τα απομνημονεύματα του Μπάουρ επανακυκλοφόρησαν με τον τίτλο ‘I was Hitler’s Pilot’ και περιλαμβάνουν τις τελευταίες συνομιλίες τους.

«Ο Χίτλερ ήρθε σε μένα και πήρε και τα δύο μου χέρια στα δικά του», θυμάται ο Μπάουρ, ο οποίος πέθανε το 1993 σε ηλικία 96 ετών. «Μπαουρ, θέλω να σου πω αντίο. Ήρθε η ώρα. Οι στρατηγοί μου με πρόδωσαν. Οι στρατιώτες μου δεν θέλουν να συνεχίσω και εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω», του είπε.

Λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του Χίτλερ

Δύο θέματα κυριαρχούσαν στο καταφύγιο τις τελευταίες μέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Πόσο κοντά είναι ο Κόκκινος Στρατός και ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος αυτοκτονίας.

Στις 29 Απριλίου νυμφεύθηκε τη σύντροφο της ζωής του Εύα Μπράουν και αμέσως μετά υπαγόρευσε τη διαθήκη του. Λίγες ώρες αργότερα αυτοκτόνησε.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό που περπατούσε στην παραλία.

Εύβοια: Βάζουν σε τσουβάλια τους θησαυρούς

Πανικός στην παραλία της Χαλκίδας – Άνδρας απειλούσε να μαχαιρώσει περαστικούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.