Πότε πέφτει η θερμοκρασία;

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, είναι μια κατεξοχήν οικογενειακή παραλία

Πολλά προβλήματα έχει φέρει ο καύσωνας και στην Εύβοια με τους πολίτες να μην μπορούν να αντέξουν αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες.

Μπορεί η Εύβοια να έχει παραλίες και να παίρνει μια ανάσα δροσιάς όμως αυτή η κατάσταση είναι αφόρητη. Μάλιστα με αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν και οι φωτιές.

Το πότε φεύγει ο καύσωνας είναι μια ερώτηση που ευτυχώς μπορεί να απαντηθεί.

O καύσωνας δεν λέει να φύγει, καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα (22/7), αναφέρει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο καύσωνας φεύγει από την Τρίτη (23/7), αφού ο καιρός αλλάζει.

Από την Τρίτη, φαίνεται να προσεγγίζουμε μετά από πολύ καιρό τα κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι περίπου οι 35 βαθμοί Κελσίου σε ό,τι αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτή η υποχώρηση του υδραργύρου θα συνοδευτεί και από έντονη αστάθεια, με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια και με έμφαση τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.

Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από την Τρίτη (23/7) θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων (Γράφημα), αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25/7.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαίοτητα, όπως υποδεικνύεται και στο Γράφημα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Μια εικόνα που τρομάζει και δείχνει μεγάλο ηρωισμό!

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.