Πότε γιορτάζει ο στρατός το 2024;

Κάθε πότε συμβαίνει αυτή η ιστορική στιγμή για την εκκλησία στην Εύβοια

Εσείς ξέρετε πότε έχει γιορτή ο στρατός; Ποια ημερομηνία γιορτάζει ο στρατός ξηράς και η αεροπορία;

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ημέρα που γιορτάζει όλος ο στρατός. Για παράδειγμα, άλλη μέρα γιορτάζει η πολεμική αεροπορία και άλλη ο στρατός ξηράς.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελληνικής Δημοκρατίας. Περιλαμβάνουν τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πότε γιορτάζει η αεροπορία;

Οι Έλληνες πιλότοι είναι αυτοί που πετούν μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Τίποτα δεν τους σταματά μπροστά στον όρκο και το καθήκον.

Με τόλμη και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ που προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σχεδιάζει κάθε χρόνο πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες το σπουδαίο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, το λειτούργημα που επιτελούν τα «γεράκια» της HAF και το προσωπικό εδάφους.

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που είναι στις 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις.

Ο Αρχάγγελος Ταξιάρχης και φρουρός των Ουρανών έχει επιλεγεί – στις 11 Ιουνίου του 1954 – από την Πολεμική Αεροπορία ως ο Προστάτης Άγιος της και η μνήμη του γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα χαρακτηριστικά του δηλαδή το ότι μετακινείται ταχύτατα, ηγείται του τάγματος των Αγγέλων, φέρνει σε πέρας δύσκολες αποστολές είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του με βάση τα οποία επιλέχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία ως ο προστάτης Αγγελός της.

Πότε γιορτάζει ο στρατός ξηράς;

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους της χριστιανικής θρησκείας, όχι μόνο της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας, αλλά και όλων των υπολοίπων δογμάτων και τυπικών του Χριστιανισμού. Στην Ελλάδα είναι ο προστάτης του Στρατού Ξηράς και του Πεζικού.

ADVERTISING

Αποτελεί επίσης ένα από τα λιγοστά πρόσωπα που σχετίζονται με τον Χριστιανισμό το οποίο χαίρει εκτιμήσεως και ιδιαίτερου σεβασμού ακόμα και από τον μουσουλμανικό κόσμο.

Στη δυτική παράδοση, ο Άγιος Γεώργιος παρουσιάζεται ως σταυροφόρος ιππότης. Η ασπίδα του είναι λευκή και φέρει κόκκινο σταυρό. Η απεικόνιση αυτή στην ασπίδα συσχετίζεται με την αναγνώριση του Αγίου ως προστάτη της Αγγλίας.

Σε αρκετές από τις εκστρατείες και μάχες των Φράγκων κατά το μεσαίωνα, δηλώνεται η παρουσία του Αγίου Γεωργίου. Σε πολλά λογοτεχνικά έργα του μεσαίωνα, εμφανίζεται και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ο Άγιος Γεώργιος. Με τον τρόπο αυτό, ο Άγιος Γεώργιος συνδέθηκε με την ιπποσύνη και τον στρατό.

Ο Άγιος Γεώργιος γιορτάζει είτε στις 23 Απριλίου αν έχει πέσει νωρίτερα το Πάσχα ή μία μέρα μετά το Πάσχα αν πέφτει μετά τις 23 Απριλίου.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Κινδυνεύουν ζωές όταν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.