Πότε είναι οι Αλκυονίδες μέρες το 2023

Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες, κάθε πότε εμφανίζονται και πότε μπορεί να ξανάρθουν το 2023;
Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες, κάθε πότε εμφανίζονται και πότε μπορεί να ξανάρθουν το 2023;

H εμφάνιση των ηλιόλουστων και θερμών ημερών, στην καρδιά του χειμώνα, κοντά στις αρχές κάθε νέου έτους είναι γνωστή ως η περίοδος των λεγόμενων Αλκυονίδων Ημερών.

Οι αλκυονίδες μέρες είναι μια ευχάριστη νότα μέσα στο καταχείμωνο. Πολλοί βέβαια κάνουν το λάθος και ότι ηλιόλουστη μέρα δουν μέσα στον χειμώνα την ονομάζουν ως αιτία των Αλκυονίδων ημερών.

Είναι οι ημέρες ζέστης που δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στο καταχείμωνο. Είναι ένα καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα. Οι Αλκυονίδες μέρες είναι μια ζεστασιά μέσα στις κρύες ημέρες στον χειμώνα. Το άρθρο το δανειστήκαμε από το newse (newse.gr) που συγκρέντρωσαν όλες τις πληροφορίες.

Οι Αλκυονίδες ημέρες δεν είναι μια ονομασία των τελευταίων χρόνων. Η ονομασία αυτή είναι αρχαία ελληνική και προέρχεται από τον Αριστοτέλη. Οι Αλκυονίδες ημέρες αυτές έχουν εμπνευστεί από το μύθο της ελληνικής μυθολογίας τον σχετικό με το θαλάσσιο πτηνό Αλκυόνη, που αποτελεί την αλληγορική σημασία του ομώνυμου αστέρα Αλκυόνη των Πλειάδων που φέρεται με το όνομα του πτηνού.

Δεν έχουν μια συγκεκριμένη περίοδο εμφάνισης. Δεν είναι στάνταρ ότι κάθε χρόνο υπάρχουν Αλκυονίδες μέρες. Αν θα μας επισκεφθούν, αυτό θα γίνε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Συνήθως κάνουν την εμφάνιση τους από τα μέσα του Γενάρη μέχρι τον Φλεβάρη με το θερμόμετρο να είναι πάνω από τα φυσιολογικά καιρικά επίπεδα.

Οι Αλκυονίδες μέρες έχουν σαν κεντρικό χαρακτήρα το ψαροπούλι Αλκυόνα, που κλωσά τα αυγά του εκείνες τις ημέρες. Μάλιστα η παράδοση λέει ότι επειδή αυτό το πτηνό συμβολίζει την ηρεμία και την γαλήνη, οι θεοί του δίνουν ωραίες μέρες για να γεννήσει με ηρεμία τα αυγά του. Σύμφωνα με τους παλιούς, οι θεοί αγαπούσαν αυτό το πλάσμα και έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να πορευθεί χωρίς ταλαιπωρία στην ζωή.

Αλκυονίδες μέρες 2023: Γιατί συμβαίνουν;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι Αλκυονίδες ημέρες συμβαίνουν εξαιτίας του γεωγραφικού πλάτους που βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι του γεωγραφικού πλάτους κυρίως της βορειοανατολικής Ευρώπης.

Κατά την περίοδο της καλοκαιρίας παρατηρείται η αυτή βαρομετρική πίεση με συνέπεια αφενός να μη δημιουργούνται άνεμοι και αφετέρου ο καιρός να είναι μεν ψυχρός, αλλά και ηλιόλουστος, λόγω της αντικυκλωνικής κατάστασης.

Πέρσι οι Αλκυονίδες μέρες μας ήρθαν στις 3 Γενάρη και φέτος η συνεχιζόμενη καλοκαιρία κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για Αλκυονίδες μέρες την ίδια ακριβώς περίοδο.

Τα νέα της Εύβοιας

https://newse.gr/kleista-scholeia-avrio-deftera-poia-einai/

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα: Ποια είναι;

Αλυσίδες χιονιού: Πότε υπάρχει πρόστιμο;

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πέφτει χιόνι στην Εύβοια – Που χιονίζει;

Δείτε τι απίστευτο χιόνι είχε πέσει πριν λίγα χρόνια στην Στενή!

Κακοκαιρία Βαρβάρα: Το τρομακτικό σημάδι στον ουρανό της Χαλκίδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις