Πως βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα; 2 εύκολες κινήσεις

Πως
unsplash

Ο λεκές από ρετσίνι στα ρούχα είναι ένας λεκές που πρέπει να αντιμετωπισθεί αμέσως γιατί αργότερα, δύσκολα βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα. Εσείς ξέρετε τι είναι το ρετσίνι;

Ορισμένα κωνοφόρα δένδρα, όταν τραυματιστούν από διάφορες αιτίες (άνεμο, φωτιά, κεραυνό) βγάζουν ένα πυκνόρρευστο, άχρωμο υγρό, τη ρητίνη (η αλλιώς ρετσίνι) η οποία καλύπτει την πληγή και προστατεύει το δέντρο.

Η χρήση και παραγωγή του ρετσινιού είναι γνωστή στον άνθρωπο από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι λαοί, χρησιμοποιούσαν τη ρητίνη για την παραγωγή βερνικιών. Είναι επίσης γνωστή η χρήση της στη στεγανοποίηση των ξύλινων πλοίων αλλά και στην παραγωγή της ρετσίνας και εμπλάστρων για ιατρικούς σκοπούς.

Το χειρότερο είναι να βρίσκεις λεκέδες στα ρούχα σου. Κάποιοι από αυτούς είναι αρκετά δύσκολο να βγουν και χρειάζονται ειδική μεταχείριση, ενώ άλλοι φεύγουν μόνο με την πλύση στο πλυντήριο ρούχων.

Πως βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα; 2 εύκολα βήματα

Όταν περάσει ο χρόνος θα πρέπει να ξέρετε ότι κολλάει στις ίνες του υφάσματος και τότε δεν βγαίνει με τίποτα.

Υπάρχει ένας τρόπος για να βγάλετε το ρετσίνι στα ρούχα εύκολα και γρήγορα αρκεί να δράσετε εγκαίρως.

Θα πρέπει να έχετε οινόπνευμα και ένα ψυγείο για να δράσετε γρήγορα.

Πρώτο βήμα: Θα πρέπει να βάλεις το ρούχο στην κατάψυξη και αφήστε το να παραμείνει για λίγα λεπτά ώστε να παγώσει ο λεκές.

Σε περίπτωση που δεν έχεις χώρο στην κατάψυξη, πάρτε μια σακκούλα και βάλε μέσα της παγάκια. Στην συνέχεια βάλε το ρούχο με τον λεκέ.

Αφού αφήσεις το ρούχο στην κατάψυξη, το βγάζεις μετά από μία ώρα και ξύνεις τον λεκέ. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθεί εύκολα γιατί έχει γίνει εύθραυστο μετά το πάγωμα.

Δεύτερο βήμα: Ρίξε λίγο οινόπνευμα πάνω στον λεκέ και με ένα πανί ξεκίνησε να το τρίβεις. Το οινόπνευμα θα διασπάσει τον λεκέ ο οποίος θα αρχίσει να ξεθωριάζει.

Δες αν ο λεκές από το ρετσίνι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, βρέξε πάλι το πανί με οινόπνευμα και κάνε το μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

Στην συνέχεια αφού εξαφανιστεί ο λεκές, βάλε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνε το.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.