Πως ονομάζεται η γυναίκα του Ηρακλή;

Τι και πότε

Πως λέγεται η γυναίκα του Ηρακλή; Ένα όνομα δύσκολο που πολλοί μαθητές με δυσκολία θυμούνται. Πρόκειται για ένα όνομα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ζωή του Ηρακλή μιας και καθόρισε τον θάνατο του.

Όταν ο Ηρακλής κατέβηκε στον Άδη για να αποκτήσει τον Κέρβερο, συνάντησε τον Μελέαγρο, το γιο του Οινέα, του βασιλιά των Αιτωλών.

Ο Μελέαγρος του ζήτησε να παντρευτεί την αδελφή του, Δηιάνειρα. Ο Ηρακλής, μετά την ολοκλήρωση όλων των άθλων του, πήγε να συναντήσει τη Δηιάνειρα.

Δεν σταμάτησαν όμως τα προβλήματα εκεί μιας και ο ποταμός Αχελώος είχε επίσης ζητήσει να πάρει την Δηιάνειρα για να την παντρευτεί. Έτσι, οι δύο αντίπαλοι αγωνίστηκαν σκληρά. Ο Αχελώος είχε την ικανότητα να μεταμορφώνεται, κάτι που έκανε κατά τη διάρκεια της μάχης.

Παρά ταύτα, ο Ηρακλής νίκησε και έτσι πήρε μαζί του τη Δηιάνειρα. Μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά, με τον πιο γνωστό να είναι ο Ύλος, καθώς και μια κόρη. Δυστυχώς, κατά λάθος σκότωσε έναν συγγενή της γυναίκας του, τον Εύνομο. Αυτό ήταν το αίτιο για το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Καλυδώνα της Αιτωλίας.

Η Δηιάνειρα είναι μυθικό πρόσωπο, θυγατέρα του Οινέα και της Αλθαίας, αδελφή του Μελέαγρου και σύζυγος του Ηρακλή.

Μετά από χρόνια λοιπόν, όταν η Δηιάνειρα υποπτεύθηκε ότι ο Ηρακλής ερωτεύθηκε την Ιόλη, άλειψε με το αίμα του Κενταύρου τον χιτώνα του.

Ο Ηρακλής, φορώντας τον, καταλήφθηκε μετά από λίγο από τρομερούς πόνους και στην απόγνωσή του συγκέντρωσε ξύλα στην κορυφή του όρους Οίτη και παρακάλεσε αρχικά το γιο του Ύλλο να ανάψει πυρά, αλλά αυτός αρνήθηκε και έπειτα παρακάλεσε τον Φιλοκτήτη να ανάψει πυρά, πάνω στην οποία ανέβηκε και κάηκε.

Η Δηιάνειρα, μαθαίνοντας το γεγονός αυτό, αυτοκτόνησε. Ο τάφος της βρισκόταν στους πρόποδες της Οίτης, κοντά στην Ηράκλεια ή, σύμφωνα με άλλη παράδοση, στο Άργος.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.