Πως να φύγει γρήγορα το μπούκωμα; 6 τρόποι

unsplash

Το μπούκωμα είναι το πιο χειρότερο μπορεί να σου συμβεί και μάλιστα όταν είσαι εκτός σπιτιού, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αισθάνεσαι αμηχανία και δεν μπορείς να αναπνεύσεις με ευχαρίστηση.

Δεν μπορείς να βγεις μια βόλτα με τους φίλους σου. Δεν μπορείς να φας αλλά ούτε να κοιμηθείς. Ποιος άνθρωπος δεν έχει ζήσει αυτές τις καταστάσεις τα τελευταία χρόνια;

Τελικά μπορεί να φύγει γρήγορα το μπούκωμα; Υπάρχουν 6 τρόποι που αν συνδυαστούν θα έχεις ευεργετικά αποτελέσματα. Ο πιο σημαντικός βέβαια τρόπος είναι οι ρινικές πλύσεις.

Κάνε πλύσεις με αλατόνερο: Σίγουρα έχεις ακούσει ότι οι γαργάρες με αλατόνερο μπορούν να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο.

Το διάλυμα θαλασσινού νερού μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και τη ρινική συμφόρηση. Όταν αισθάνεσαι έντονο μπούκωμα στη μύτη, κάντε 2-3 φορές την ημέρα πλύσεις με αλατόνερο ή διάλυμα θαλασσινού νερού.

Οι ρινικές πλύσεις είναι εξαιρετικά επιβοηθητικές σε περιπτώσεις ρινίτιδας και ιγμορίτιδας, ρινικής απόφραξης λόγω αλλεργιών ή λοιμώξεων, υπερβολικής συγκέντρωσης βλεννών και γενικώς σε κάθε περίπτωση που προκαλεί ρινική απόφραξη και υπερέκκριση.

Συστήνονται επίσης μετά από ρινικές επεμβάσεις ή όταν εργάζεσαι σε περιβάλλον με έντονη ρύπανση. Σε πόλεις με μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση, οι ρινικές πλύσεις είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες ως μέτρο για την πρόληψη της ρινίτιδας και της ιγμορίτιδας.

Πιες ροφήματα: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της συμφόρησης και την πρόληψη της αφυδάτωσης, αρκεί να μην περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ. Προτιμάτε το νερό, το τσάι, το γάλα και τους χυμούς φρούτων.

Προτίμησε τα ζεστά υγρά: Η κοτόσουπα αποτελεί πρώτης τάξεως θεραπεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πολύ ζεστά αφεψήματα και οι σούπες, ανοίγουν τους ρινικούς κόλπους και ανακουφίζουν τη συμφόρηση.

Κάνε καυτό μπάνιο: Οι καυτοί υδρατμοί θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και την διευκόλυνση της αναπνοής. Ο λόγος είναι ότι χαλαρώνουν τις βλέννες και ανακουφίζουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της παραρρινοκολπίτιδας.

Χρησιμοποίησε υγραντήρα: Είναι πολύ αποτελεσματικός στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, όπως η ρινική συμφόρηση.

Όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, ο υγραντήρας αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας και ανακουφίζει τη συμφόρηση. Μην παραλείπεις να τον κρατάς καθαρό για να αποφύγεις τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας, η οποία θα επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Κάνε άσκηση: Αν αισθάνεσαι κούραση και εξάντληση, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι όταν έχεις κρυολογήσει, είναι η γυμναστική. Πολλοί ειδικοί ωστόσο, συστήνουν, αν δεν έχεις πυρετό, μια βόλτα βοηθά στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό που περπατούσε στην παραλία.

Εύβοια: Βάζουν σε τσουβάλια τους θησαυρούς

Πανικός στην παραλία της Χαλκίδας – Άνδρας απειλούσε να μαχαιρώσει περαστικούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.