Πως γίνεται η αίτηση για το επίδομα ΚΕΠΑ;


Πως μπορείτε να κάνετε αίτηση για το επίδομα ΚΕΠΑ, γρήγορα, εύκολα και απλά;
Πως μπορείτε να κάνετε αίτηση για το επίδομα ΚΕΠΑ, γρήγορα, εύκολα και απλά;

Το επίδομα ΚΕΠΑ γίνεται ψηφιακά βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και της υποχρέωσης να παρίστανται αυτοπροσώπως για να υποβάλλουν αίτημα πιστοποίησης αναπηρίας. Παράλληλα θα πρέπει να ξέρετε ότι καταργείται και η διακίνηση με φυσικό τρόπο του ιατρικού εισηγητικού φακέλου.

Ο φάκελος για το επίδομα ΚΕΠΑ, υπάρχει ηλεκτρονικά από τον θεράποντα ιατρό και στη συνέχεια, αφού εξεταστεί ο πολίτης από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ εκδίδεται η γνωμάτευση την οποία ο πολίτης θα βρίσκει στη θυρίδα του σε ηλεκτρονική μορφή.

Στην διεύθυνση που είναι στην παρένθεση (gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/atoma-me-anaperies-kai-khronies-patheseis/aitese-axiologeses-kai-pistopoieses-anaperias) κάνεις την αίτηση για το επίδομα ΚΕΠΑ. Για το επίδομα θα συμπληρώσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ σου.

Μετά την υποβολή της αίτησης για το επίδομα ΚΕΠΑ, θα πρέπει να ενημερώσεις τον θεράποντα ιατρό που σε παρακολουθεί για την καταχώρηση του Εισηγητικού Φακέλου της πάθησής σου.