Παραλία Πόρτο Μπούφαλο: Για να περάσεις υπέροχα σήμερα Κυριακή!

Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι για αυτή την καταπληκτική παραλία που βρίσκεται στην Νότια Εύβοια.

Είναι κοντά στην περιοχή του Αλιβερίου. Δηλαδή  με το που φτάσεις στο Αλιβέρι, ακολουθείς τον δρόμο για Νότια Εύβοια. Καθώς θα είσαι εν κινήσει θα δεις την ταμπέλα για Πόρτο Μπούφαλο.

Το Μπούφαλο είναι κτισμένο εντός όρμου στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού, ο οποίος προσφέρει αγκυροβόλιο. Στη νησίδα Δασκαλιό, απέναντι από τον οικισμό, φαίνεται να συνδεόταν με τη ξηρά στη θέση Χορδολέμι, όπου έχουν βρεθεί κατάλοιπα ανεπτυγμένου αρχαίου οικισμού ή λιμανιού. Στη θέση Βουκέφαλο υπήρχε ο αρχαίος οικισμός Δασκαλείο.

Το Μπούφαλο αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητος οικισμός το 1940. Προσαρτήθηκε στην κοινότητα Αργυρού (τότε Βίρας), της επαρχίας Καρυστίας. Με το σχέδιο Καποδίστριας προσαρτήθηκε στον δήμο Δυστίων και με το σχέδιο Καλλικράτης προσαρτήθηκε στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Η οικονομία του χωριού βασιζόταν στο παρελθόν στην αλιεία, ενώ πλέον έχει αναπτυχθεί και τουρισμός. Η παραλία Τσέπι είναι οργανωμένη. Στο λιμάνι βρίσκεται άγκυρα πλοίου του 1657, η οποία ανσύρθηκε από ναυάγιο στην περιοχή. Στην περιοχή βρίσκεται φάρος.