Ποιες περιοχές της Εύβοιας έχουν κρούσματα κορωνοϊού;

Για άλλη μια φορά η Εύβοια είχε αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 63 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αυξημένο σε σύγκριση με χθες. Την πρώτη θέση έχει για άλλη μια φορά η Χαλκίδα. Για αυτό τον λόγο ισχύουν από αύριο Σάββατο, πιο αυστηρά μέτρα. 49 νέους νοσούντες με covid 19 είχε η Χαλκίδα και οι γύρω περιοχές μέσα σε μία μέρα. Η Νέα Αρτάκη συνέχισε και σήμερα με τα κρούσματα δίνοντας 4 νέα, όπως και το Βασιλικό έδωσε 1.

Η γέφυρα της Χαλκίδας κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ποιες περιοχές της Εύβοιας δεν έχουν κρούσματα κορωνοϊού σήμερα;

Τα θετικά νέα έρχονται από την περιοχή του Αλιβερίου. Σήμερα δεν εμφανίστηκε κανένα νέο κρούσμα σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού είχαμε για ακόμη μια φορά κρούσματα. Μάλιστα ήταν αυξημένα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες και έφτασαν τα 4.

Στην Κάρυστο σήμερα υπήρχε καλύτερη εικόνα και είχε μόνο ένα κρούσμα. Τέλος σε καλά επίπεδα ήταν και η Ερέτρια με ένα μόνο κρούσμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορωνοίού;

Στον κορονοϊό τα συμπτώματα δεν ξεκινούν αιφνίδια και έχουν διακύμανση στη διάρκεια τους, ενώ είναι δυνατόν να διαρκέσουν μέχρι και 30 ημέρες. Πυρετός, ξηρός βήχας και κόπωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κορωνοϊού.

Επίσης μπορεί να υπάρχουν μυαλγίες, φαρυγγαλγία, διάρροια, επιπεφυκίτιδα, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης ή όσφρησης, καθώς και δερματικό εξάνθημα ή αποχρωματισμός στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών. Στα πιο σοβαρά συμπτώματα είναι η δυσκολία στην αναπνοή και η δύσπνοια, με την πτώση του κορεσμού του οξυγόνου και η απώλεια ομιλίας ή κίνησης.