Νέα Λάμψακος: Αυτά τα πλάσματα έρχονται κάθε χρόνο στην περιοχή [Φωτογραφίες]

Αυτά τα πλάσματα που είδαμε είναι απίθανα. Δεν τα βλέπουμε συχνά μιας και στην χώρα μας έρχονται μόνο για ξεκούραση. 

Θα καθίσουν λίγο και στην συνέχεια θα φύγουν για το ταξίδι τους. Ένα ταξίδι μεγάλο που μπορεί να περάσουν αρκετές μέρες ώσπου να φτάσουν στον προορισμό.

Για όσους δεν κατάλαβαν, θα σας δείξουμε φωτογραφίες με τα φλαμίνγκο. Δεν είναι πολύ απαιτητικά στο φαγητό μιας και τρέφονται κυρίως με γαρίδες, και φυτά της θάλασσας και των ποταμών.

Τα φτερά τους είναι πανέμορφα και διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος.

Αυτό το πορτοκαλί και ροζ χρώμα έχει μελετηθεί από διάφορους επιστήμονες. Εδώ και χρόνια έκαναν έρευνες και κατέληξαν ότι αυτά τα χρώματα οφείλονται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές.

Η φωτογραφία της Νικολέτας Πολύχρονου είναι μαγική και είναι από το Μπούρτζι.
Η φωτογραφία της Νικολέτας Πολύχρονου είναι μαγική και είναι από την Νέα Λάμψακο.

Εκεί λοιπόν στην Νέα Λάμψακο, κάθε χρόνο τα φλαμίνγκο ξεκουράζονται για να συνεχίσουν έπειτα το ταξίδι τους στις πιο ζεστές χώρες. Όλα γίνονται πριν τον χειμώνα. Τα φλαμίνγκο θέλουν ζεστό κλίμα και έτσι κάθε φορά το επιδιώκουν με την μετανάστευση τους.

Η Νέα Λάμψακος βρίσκεται στην Εύβοια και κοντά από την πρωτεύουσα μιας και απέχει 5 χλμ. νότια της Χαλκίδας.

Είναι κτισμένη στον κάμπο Ληλαντίων και την περίοδο της τουρκοκρατίας αποτελούσε μέρος από το μεγάλο τσιφλίκι του Βαρατάσου.

Το 1923, μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Λάμψακο της Μικράς Ασίας. Τέλος, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 2.196 κατοίκους.