Δες τι πλάσματα έχει έξω από το Αλιβέρι!

Μείναμε άφωνοι όταν είδαμε τις φωτογραφίες.

Δεν πιστεύαμε καθόλου ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοια πλάσματα έξω από το Αλιβέρι. Ζουν σε ένα διαμάντι που είναι μία όαση της φύσης. Πρόκειται για μία περιοχή λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αλιβέρι.

Σε αυτή την περιοχή το υδάτινο και το χερσαίο πάνε πακέτο και δημιουργούν ένα μεγάλης οικολογικής σημασίας τοπίο που φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο χαρούμενο χωριό στην Εύβοια

Ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό που αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς και να δεις από κοντά την μαγεία της φύσης.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τα απίστευτα ζωάκια που κρύβονται στην λίμνη. Είδαμε από βατραχάκια και νεροχελώνες μέχρι σπάνια πουλιά.

Ένα διαμάντι ανεκτίμητο που παρουσιάζει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και είναι στην Εύβοια. Εκεί θα δεις εκατοντάδες είδη φυτών, δεκάδες είδη αμφιβίων και πτηνών. Η έκταση της είναι περίπου 4,75 τ.χλμ και το μέγιστο βάθος της είναι 6 μ.

Η λίμνη του Δύστου δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα. Εκεί λοιπόν στην περιοχή σφράγισαν μία καταβόθρα που διοχέτευε τα νερά της στον Ευβοϊκό κόλπο. Το όνομά της, το απέκτησε από την ομώνυμη αρχαία πόλη, Δύστος, που ήταν κτισμένη στις όχθες της.

Πριν πολλά χρόνια, ήθελαν να την αποξηράνουν. Πιο συγκεκριμένα αρχαιολογικά στοιχεία, κοντά στον 4ο αιώνα πχ μαρτυρούν απόπειρα αποξήρανσης της λίμνης από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης.

Η λίμνη Δύστος είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας καθώς και σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας.
Δείτε τι θησαυρό βρήκαμε στην λίμνη του Δύστου.

Δείτε τα απίθανα πλάσματα έξω από το Αλιβέρι στο newse.gr