Δείτε ποιο πλάσμα κάνει βόλτες τα βράδια στη Χαλκίδα [Φωτογραφία]

Πρόκειται για ένα πλάσμα που συχνά εμφανίζεται στις γειτονιές της Χαλκίδας. Δεν κάνει βόλτες όλες τις ώρες αλλά προτιμά όταν θα πέσει ο ήλιος

Όταν έξω είναι σκοτεινά, τότε επιλέγει να σουλατσάρει στους δρόμους στη Χαλκίδα. Εκείνη την χρονική στιγμή δεν έχει κόσμο αρκετό και έτσι ήσυχη προχωρά χωρίς κανένας να την ψάχνει για να την βγάλει φωτογραφία.

Ένα πλάσμα που κάποια βράδια κάνει τις βόλτες της στη Χαλκίδα. Δεν θα σε πλησιάσει εύκολα γιατί θα τρομάξει και θα φοβηθεί.

Η ίδια έκανε την βόλτα της αμέριμνη στους δρόμους της Χαλκίδας. ​Στην αρχή αδιαφορούσε για τον κόσμο που περνούσε από δίπλα της αλλά και για τους θαυμαστές της.

Μάλιστα κάποιοι πήραν και κινητό τηλέφωνο και αποθανάτισαν την στιγμή. Στην συνέχεια η αλεπού της φωτογραφίας, τρόμαξε και εξαφανίστηκε στα σοκάκια.

Αλεπού - Χαλκίδα
Η αλεπού της φωτογραφίας, μόλις είδε ότι νύχτωσε, βγήκε έξω από την φωλίτσα της και έκανε βόλτες στην παραλιακή της Χαλκίδας. Εκεί δίπλα στα οχήματα, η ηρωίδα της φωτογραφίας ανενόχλητη έψαχνε φαγητό και παράλληλα απολάμβανε την περατζάδα της.

Εξωτερικά μία αλεπού, μοιάζει λίγο με τον σκύλο, αλλά η ουρά της είναι πολύ πιο φουντωτή και το τρίχωμά της πιο πυκνό, ενώ και το κεφάλι της πιο μακρόστενο.

Η πιο μεγάλη είναι η κόκκινη αλεπού, η οποία φτάνει σε μήκος έως και τα 90 εκατοστά και ζυγίζει 7 – 10 κιλά. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ουρά της φτάνει σε μήκος έως και τα 60 εκατοστά, δηλαδή είναι αρκετά μεγάλη συγκριτικά με το σώμα της. Στα περισσότερα είδη, τα πόδια της είναι κοντά και λεπτά και έτσι η ουρά της χρησιμεύει και σαν μέσο ισορροπίας.

Για την ιστορία να σας πούμε ότι αυτή η αλεπουδίτσα της φωτογραφίας, είναι παμφάγο.

Το διαιτολόγιο της αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ασπόνδυλα. Ωστόσο, καταναλώνει και τρωκτικά, λαγούς, κουνέλια και άλλα μικρά θηλαστικά, καθώς και ερπετά (όπως φίδια), αμφίβια, χόρτα, μούρα, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και σε καρπούς (φρούτα), ψάρια, πτηνά, αυγά, σκαθάρια, έντομα και όλα σχεδόν τα είδη μικρών ζώων.

Θα πάθεις πλάκα αν μάθεις πόσο τροφή κατά μέσο όρο καταναλώνει αυτή η αλεπουδίτσα. Και όμως μπορεί να φάει μέχρι και 1 κιλό τροφής την ημέρα.

Όλες οι αλεπούδες έχουν την χαρακτηριστική συνήθεια να θάβουν (συνήθως με φύλλα, χώμα ή χιόνι) υπολείμματα τροφής όταν έχουν περίσσευμα, για να τα φάνε αργότερα.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Απάτη στη Χαλκίδα: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός

Ψαχνά: Δείτε τι στεναχώρησε τους κατοίκους

Το μυστήριο με τα σπίτια στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις