Ερέτρια: Ένα άγνωστο πλάσμα κάθισε πάνω σε μία βάρκα [Φωτογραφία]

Όσες φορές και αν το βλέπαμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για το τι ήταν αυτό το πλάσμα στη φωτογραφία που είδαμε στην Ερέτρια.

Ήταν πάνω σε μία βάρκα και ήταν παρέα με γλάρους. Όταν το ανακαλύψαμε και πλησιάσαμε πιο κοντά με σκοπό να το φωτογραφήσουμε, το ίδιο άνοιξε τα φτερά του, πέταξε και χάθηκε στον ορίζοντα.

Όλα έγιναν πάνω σε μία βάρκα στον Ευβοϊκό. Το σημείο που είδαμε αυτή την εικόνα είναι λίγο έξω από την Ερέτρια.

Αυτό το παράξενο πλάσμα είδαμε πάνω σε μία βάρκα στην Ερέτρια. Ήταν παρέα με δύο γλάρους και όταν μας είδε από μακρυά άνοιξε τα φτερά του.

Για όσους δεν ξέρουν, η Ερέτρια είναι μία ιστορική πόλη, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα και ιδρύθηκε η σύγχρονη πόλη το 1824, μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης και την καταστροφή των Ψαρών.

Σήμερα είναι ένα γνωστό τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο. Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από τον 19ο αιώνα από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, έφεραν στο φως πληθώρα πολύτιμων ευρημάτων αρχαίας εποχής.

Κάνοντας μία βόλτα στην ιστορία, αξίζει να σας πούμε ότι η πόλη της κλασικής εποχής ιδρύθηκε περίπου τον 9ο αιώνα π.Χ. Το όνομα της μάλλον βγήκε από τους κωπηλάτες. Η αρχαία λέξη ερέτης σημαίνει κωπηλάτης.

Η πρώτη αναφορά στην Ερέτρια γίνεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα, που εμφανίζεται στον κατάλογο των πλοίων που εκστρατεύουν κατά της Τροίας, τον Τρωικό πόλεμο.

Τον 8ο π.Χ. αιώνα, η Ερέτρια και η γειτονική Χαλκίδα, υπήρξαν οι πιο ακμάζουσες πόλεις της Εύβοιας.

Η Ερέτρια στις μέρες μας συνδέεται με τον Ωρωπό μέσω θάλασσας. Συνδέεται οδικώς με τη Χαλκίδα και νότια με το Αλιβέρι.

Ως παραθαλάσσια πόλη διαθέτει ταβέρνες και πολλά σημεία ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Τέλος αξίζει να κάνετε μία βόλτα και να βρείτε τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της σύγχρονης πόλης, από όπου πολλά αξιόλογα ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο.