Αυλωνάρι:Ένα πολύ σπάνιο πλάσμα εμφανίστηκε έξω από σπίτι! [Φωτογραφία]

Παλιά οικία στην Εύβοια
Παλιά οικία στην Εύβοια

Ένα πολύ σπάνιο πλάσμα που είδαμε έξω από ένα σπίτι στο Αυλωνάρι.

Είχε ανέβει πάνω σε έναν τοίχο και έκανε την βόλτα του. Το είδε και αμέσως το φωτογράφησε μιας και του έκανε μεγάλη εντύπωση. Τέτοιο πλάσμα δεν είχε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια.

Έχει κόκκινο κεφάλι και έξι πόδια. Τα πόδια του είναι μαύρα και έχουν λευκά σημάδια. Πάνω στο κεφάλι του επίσης έχει μικρές βούλες.

Μάθαμε ότι στο εξωτερικό το θεωρούσαν πολύ σπάνιο είδος τη δεκαετία του 90. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αυξήσει τον πληθυσμό του στην φύση.

Σε πολλές χώρες αυτό το πλάσμα που συναντήσαμε στο Αυλωνάρι, ήταν προστατευόμενο είδος, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.

Μπροστά σε ένα πολύ σπάνιο είδος αράχνης βρέθηκε κάτοικος στο Αυλωνάρι.

Πρόκειται για την αράχνη που ονομάζεται και πασχαλίτσα και η ελληνική ονομασία, οφείλεται στο όμορφο κόκκινο σώμα της με τις μαύρες βούλες.

Μπροστά σε αυτό το σπάνιο είδος αράχνης βρέθηκε κάτοικος στο Αυλωνάρι. (πηγή φωτογραφίας: avlonari such a lovely place)

Αυλωνάρι Ευβοίας

Το Αυλωνάρι είναι ένα καταπληκτικό χωριό και βρίσκεται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κύμη. Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στο Αυλωνάρι

Στην κορυφή του είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου, καθώς και μεσαιωνικός πύργος από την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Πως θα πάτε στο Αυλωνάρι;

Μπορείτε να πάρετε αυτοκίνητο ή και λεωφορείο από την Αθήνα. Με το αυτοκίνητο θα περάσετε τη Χαλκίδα και θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Νότια Εύβοια. Μετά το Αλιβέρι είναι μισή ώρα.

Αυλωνάρι καιρός

Συνήθως το Αυλωνάρι έχει ήπιο καιρό. Το καλοκαίρι δεν έχει πολύ ζέστη μιας και ένα αεράκι δροσίζει κάθε βράδυ τους κατοίκους.