Δείτε τι πλάσμα εμφανίστηκε σε ακτή κοντά στο Αλιβέρι [Φωτογραφία]

Πάθαμε πλάκα με αυτό το πλάσμα που είδαμε έξω σε μία ακτή σε παραλία κοντά στον Κάραβο στο Αλιβέρι. Εντυπωσιάζει η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων.

Εμφανίστηκε στην ακτή και πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη που την έβγαλαν φωτογραφία. Αυτό το πλάσμα στο Αλιβέρι, δεν είναι σπάνιο μιας και είναι μέρος ομάδας οργανισμών του ζωοπλαγκτού που υπάρχει σε όλες τις θάλασσες και ζουν σε όλα τα βάθη.

Δεν έτρεχε στα νερά αλλά πήγαινε πολύ αργά μιας και η κίνηση του εξαρτάται από τα θαλάσσια ρεύματα. Αυτό εξηγεί σε έναν βαθμό τις διαφορές στην παρουσία των πληθυσμών τους από θάλασσα σε θάλασσα.

Επειδή η κίνηση του είναι πολύ αδύναμη, δεν μπορούσε να πάει αντίθετα στα ρεύματα και έτσι αργά αργά προχωρούσε στη θάλασσα.

Πάθαμε πλάκα με αυτό που είδαμε έξω σε μία ακτή σε παραλία κοντά στον Κάραβο στο Αλιβέρι.

Το Αλιβέρι είναι μια μεγάλη πόλη στην Εύβοια, η οποία παρουσιάζει σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα.

Βρίσκεται 52 χλμ. μακρυά από τη Χαλκίδα και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου. Επίνειο και λιμάνι του Αλιβερίου είναι ο Κάραβος, που αποτελεί και το τουριστικό κέντρο της περιοχής.

Εκεί λοιπόν στον Κάραβο εμφανίστηκε αυτή η μεγάλη τσούχτρα. Ευτυχώς δεν τσίμπησε κανέναν. Βέβαια αν σας τσιμπήσει, θα πρέπει να βγείτε αμέσως από το νερό.

Την ίδια ώρα αν παρατηρήσετε τα πλοκάμια της τσούχτρας είναι ακόμα στο δέρμα σας, αφαιρέστε τα προσεκτικά. Μην το κάνετε ποτέ με γυμνά χέρια γιατί μπορεί και να τραυματιστείτε περισσότερο.

Ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό στο σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα. Προσοχή! Δεν θα πρέπει με τίποτα να ρίξετε γλυκό νερό γιατί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.