Δείτε τι πλάσμα είδε έξω από το παράθυρο του στο Αυλωνάρι [Φωτογραφία]

Το καταπληκτικό αυτό πλάσμα το είδε έξω από το σπίτι του στο Πυργί, κοντά στο Αυλωνάρι.

Όταν ανοίγουμε το παράθυρο πολλές εικόνες ωραίες εμφανίζονται. Εικόνες που μπορεί να σου φτιάξουν ή όχι την διάθεση.

Πολλές έρευνες όλα τα χρόνια λένε ότι η πρώτη εικόνα που θα δεις όταν ανοίξεις το παράθυρο, είναι αυτή που καθορίζει την διάθεση σου κατά την διάρκεια της μέρας.

Αυτό που είδε ένας κάτοικος της Εύβοιας είμαστε σίγουροι πως του έφτιαξε την μέρα. Δεν είναι και λίγο, να ανοίγεις το παράθυρο για να πας στην δουλειά και να βλέπεις ένα υπέροχο πλάσμα να είναι πάνω από το κεφάλι σου.

Ένα υπέροχο πλάσμα που μόνο ευχάριστη διάθεση σου δίνει όταν το βλέπεις. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να προσγειώνεται και να στέκεται μπροστά σου.

Υπήρχαν βέβαια και οι αποστάσεις μιας και δεν ήταν ακριβώς δίπλα του αλλά ήταν και ψηλά και αρκετά μακρυά. Είχε προσγειωθεί πάνω σε μία κολόνα της ΔΕΗ.

Μια υπέροχη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο facebook και δείχνει τον πελαργό να κοιτά το χωριό Πυργί από ψηλά.

Η Τοπική Κοινότητα Πυργί, χαρακτηρίζεται πεδινή, με μέσο υψόμετρο 50 μέτρα και με αγροτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 έχει σχετικά μικρή ανεργία(44η) , στα πλαίσια του νέου Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Το Πυργί με 253 κατοίκους, είναι ένα παραδοσιακό χωριό μέσα στο πράσινο , ανατολικά της κοιλάδας του χειμάρρου Νηλέως.

Παράγει άφθονα και εκλεκτά κηπευτικά, σιτηρά, λάδι, κρασί. Οι κάτοικοι του είναι άριστοι κηπουροί και γεωργοί.

Οι πελαργοί έχουν και άλλες ονομασίες. Τους λένε και λέλεκες ή λελέκια. Είναι θεϊκά πτηνά και διακρίνονται για το μέγεθος τους. Είναι μεγάλα πουλιά και έχουν μακριά πόδια και μακρύ λαιμό. Στην φωτογραφία βλέπουμε το υπέροχο πλάσμα σε οικισμό κοντά στο Αυλωνάρι. (πηγή φωτογραφίας: facebook.com – Βαγγέλης Λινάρδος)

Ο πελαργός αγαπά πολύ να κάνει οικογένεια. Έτσι η πρώτη δουλειά του πελαργού που θα φτάσει στον τόπο όπου θα κλωσήσει, είναι να φροντίσει να εγκατασταθεί σε μια παλιά φωλιά, κατά προτίμηση τη δική του.

Θα την κτίσει πάνω σε κολώνες, στις στέγες και στις καμινάδες των σπιτιών, σε εκκλησίες και καμπαναριά, σε μεγάλα δέντρα, σε ερείπια, σιλό και γενικά σε σημεία. Με αυτό τον τρόπο θα έχει ελεύθερο χώρο γύρω για να ελέγχει για πιθανούς θηρευτές.