Πυργί: Κάτι το ασυνήθιστο ήταν πάνω σε μία κολώνα της ΔΕΗ! [Φωτογραφία]

Είναι από τις εικόνες που σπάνια βλέπεις όταν φεύγεις από το σπίτι σου. Εμείς εδώ στην Εύβοια δεν το έχουμε συνηθίσει. Αν δείτε και εσείς την φωτογραφία, είμαστε σίγουροι ότι θα την χαζεύετε για αρκετή ώρα. 

Μία καταπληκτική εικόνα στην Νότια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο Πυργί. Όπως θα δείτε και εσείς ένας απρόσμενος επισκέπτης κάθονταν πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ.

Δεν είχε παρέα αλλά ήταν μόνος του και αγνάντευε την όμορφη θέα της περιοχής. Το Πυργί είναι μια περιοχή πεδινή, με μέσο υψόμετρο 50 μέτρα και με αγροτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 έχει σχετικά μικρή ανεργία(44η) , στα πλαίσια του νέου Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Το Πυργί με 253 κατοίκους, είναι ένα παραδοσιακό χωριό μέσα στο πράσινο , ανατολικά της κοιλάδας του χειμάρρου Νηλέως. Παράγει άφθονα και εκλεκτά κηπευτικά, σιτηρά, λάδι, κρασί. Οι κάτοικοι του είναι άριστοι κηπουροί και γεωργοί.

Πολλοί ρωτούν πως πήρε την ονομασία του το Πυργί. Σας έχουμε την απάντηση. Υπάρχει η εκδοχή ότι ονομάστηκε και από τους πρώτους κατοίκους, που μετοίκησαν από το Πυργί της Χίου κατά τον 17ο αιώνα , δίνοντας το όνομα της πατρίδας τους , όπως αναφέρει η ντόπια παράδοση σε αυτή τη περίπτωση , η σωστή γραφή είναι Πυργί και όχι Πυργίον.

Εκεί λοιπόν εμφανίστηκε ένας πελαργός. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία είναι εκπληκτικός και μας έκανε όλους να μείνουμε με τον στόμα ανοιχτό.

Μια υπέροχη φωτογραφία που βρήκαμε στο facebook. Ο απίθανος πελαργός στέκεται πάνω σε μία κολόνα.(πηγή φωτογραφίας: facebook.com – Βαγγέλης Λινάρδος)
Μια υπέροχη φωτογραφία που βρήκαμε στο facebook.(πηγή φωτογραφίας: facebook.com – Βαγγέλης Λινάρδος)

Οι πελαργοί,λέγονται λέλεκες ή λελέκια και είναι μεγάλα πουλιά με μακριά πόδια και μακρύ λαιμό, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Ciconiidae.

Ζουν στις θερμότερες περιοχές του πλανήτη και σε ξηρότερα κλίματα από άλλα παρόμοια πουλιά όπως οι ίβεις. Οι πελαργοί δεν μπορούν να κρώξουν γιατί δεν έχουν φωνητικό όργανο και παράγουν κρότους με το ράμφος τους. Αρκετά είδη τους είναι αποδημητικά.

Τρώνε συνήθως βατράχους, ψάρια, έντομα, σκουλήκια και μικρά πουλιά ή θηλαστικά. Υπάρχουν 19 είδη πελαργών σε έξι γένη.

Οι πελαργοί που δεν είναι ακόμα ώριμοι, δεν δείχνουν μεγάλη επιθυμία να γυρίσουν στον τόπο που γεννήθηκαν, άλλα γυρνούν εδώ και κει, κι αν κάποτε εγκατασταθούν σε μια φωλιά διώχνονται εύκολα από τούς πιο ώριμους. Τότε πολλές φορές παραμένουν στη «γειτονιά» ή χτίζουν μια καινούργια ψευτοφωλιά.