2 παραλίες της Εύβοιας που είναι για μπάνιο αυτό το Σαββατοκύριακο

Επειδή το θερμόμετρο ανεβαίνει είναι ώρα να ξεχυθούμε στις παραλίες.

Σήμερα θα σε ταξιδέψουμε σε 2 παραλίες της Εύβοιας που πραγματικά είναι τα διαμάντια του νομού και σίγουρα θα ξετρελαθείτε αν δείτε την παραλία Βύθουρη και την παραλία Θαψά.

2 παραλίες της Εύβοιας που δεν είναι δίπλα – δίπλα αλλά αρκετά χιλιόμετρα μεταξύ τους. Σου προτείνουμε να μην πας σε μία μέρα και στις 2 αυτές παραλίες. Χρειάζεται να αφιερώσετε σίγουρα μια ολοήμερη εκδρομή.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, οι 2 παραλίες της Εύβοιας που θα σας ταξιδέψουμε λέγονται παραλία Βύθουρη και παραλία Θαψά.

Παραλίες Εύβοιας: Θαψά

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο. Πριν μέρες στο evianews.com, προλάβαμε και κάναμε ένα αφιέρωμα για τα Θαψά.

Μάλιστα βρήκαμε και μία φωτογραφία στο facebook που είναι επική. Στο βάθος βλέπεις τον ήλιο ο οποίος καθρεφτίζει στα νερά. Σίγουρα αν δεις ΕΔΩ την φωτογραφία θα πάθεις πλάκα.

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις.

Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης περιοχής είναι το γεγονός πως η πλαγιά του βουνού τελειώνει ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και στο Αιγαίο πέλαγος.

Παραλίες Εύβοιας: Πως θα πάμε στην παραλία Θαψά;

Για να φτάσει κανείς στο σημείο, ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Μετά το Τσίλαρο είναι τα Θαψά.

Η παραλία Θαψά και η παραλία Βύθουρη έχουν ένα κοινό. Έχουν την άγρια ομορφιά που απλώνεται στο Αιγαίο.

Οι παραλίες της Εύβοιας έχουν γίνει συνώνυμο της ξενοιασιάς και της απόλαυσης. Η παραλία Θαψά και παραλία Βύθουρη κατακλύζονται κάθε χρόνο από τους λάτρεις των ελληνικών θαλασσών.

Και οι δύο παραλίες της Εύβοιας συνδυάζουν το υπέροχο ευβοϊκό τοπίο, και την καταγάλανη θάλασσα. Με τους σμιλεμένους από τη θάλασσα παράδοξους σχηματισμούς των βράχων, μαγνητίζουν τις αισθήσεις.

Αυτές οι παραλίες της Εύβοιας είναι ένα απίστευτο φυσικό έργο τέχνης.

Παραλίες Εύβοιας: Πως θα πάμε στην παραλία Βύθουρη;

Η παραλία Βύθουρη είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία στην πίσω μεριά της Δίρφυς, που βλέπει το Αιγαίο.

Ξεκινάτε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια. Περνάτε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζετε για τα Ψαχνά. Από Ψαχνά ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά).

Υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι.

Ο δρόμος, φτάνοντας προς την παραλία, είναι για λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομος.Το Βυθούρι απέχει συνολικά 53km από το κέντρο της Χαλκίδας.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα ενώ η παραλία έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι.

Λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, βλέπει ήλιο λίγες ώρες την ημέρα. Στην περιοχή δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5 χμ οπότε ο επισκέπτης χρειάζεται να έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα πριν την άφιξή του στην παραλία. Στην παραλία υπάρχουν πάντα ελεύθεροι κατασκηνωτές το καλοκαίρι.

Οι πιο ωραίες παραλίες του κόσμου

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και μπορούμε να ξεκινήσουμε να ονειρευόμαστε… θάλασσα!

Απέραντο γαλάζιο. Νερά καθαρά, κρυστάλλινα, μεγάλες αμμουδιές, εκτάσεις άμμου, φοίνικες. Σαν η φαντασία και η καλαισθησία της φύσης να τερμάτισαν τα κοντέρ.

Είναι πλέον γνωστό, το 71% του πλανήτη μας καλύπτεται από νερό! Τι συμβαίνει όμως στα σημεία που το νερό πιάνει στεριά ή εκεί όπου κάπου-κάπου η απεραντοσύνη των ωκεανών διακόπτεται από μικρά νησάκια, βράχους ή ηφαιστειογενή πετρώματα; Ένα έργο τέχνης!

Μοναδικές παραλίες, ειδυλλιακές ακτές και ονειρεμένοι προορισμοί βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλον τον κόσμο, η φύση φοράει τα καλά της και μας κάνει να ταξιδεύουμε και να ονειρευόμαστε .

Δείτε τις φωτογραφίες στο newsbomb.gr.

Αυτές είναι οι καθαρές παραλίες της Ευρώπης

Η Κύπρος «φιγουράρει» πρώτη στη λίστα των χωρών με τις πιο καθαρές παραλίες ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 85 % των ευρωπαϊκών κολυμβητικών περιοχών χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας.

Σε τέσσερις χώρες διαπιστώθηκε ότι το 95% ή περισσότερο των περιοχών κολύμβησης διαθέτουν ύδατα εξαιρετικής ποιότητας:

  • στην Κύπρο (99,1 % του συνόλου των περιοχών κολύμβησης),
  • στη Μάλτα (98,9 % του συνόλου των περιοχών κολύμβησης),
  • στην Αυστρία (97,3 % του συνόλου των περιοχών κολύμβησης)
  • και στην Ελλάδα (97 % του συνόλου των περιοχών κολύμβησης).

Συγκεκριμένα, στην Κύπρο, σύμφωνα με το newsbomb.gr, ελέγχθηκαν 113 περιοχές και ελήφθησαν 1007 δείγματα νερού. Οι 112 ήταν εξαιρετικής ποιότητας (ανώτατη κατηγορία 99,1%). Ενώ, στην Ελλάδα ελέγχθηκαν 1598 περιοχές, και ελήφθησαν 9634 δείγματα. Οι 1550 ήταν εξαιρετικής ποιότητας (97%), οι 18 απλά “καλές” και 30 βρέθηκαν εκτός κατάταξης.

Αντίθετα, οι τρεις χώρες με τους υψηλότερους αριθμούς περιοχών κολύμβησης με ύδατα ανεπαρκούς ποιότητας είναι η Ιταλία (89 περιοχές κολύμβησης ή 1,6 %), η Γαλλία (54 περιοχές κολύμβησης ή 1,6 %) και η Ισπανία (50 περιοχές κολύμβησης ή 2,2 %).

Έρευνα: Η παραλία κάνει καλό

Θάλασσα, αλάτι, παραλία, άμμος, ήλιος. Με άλλα λόγια καλοκαίρι και διακοπές. Ξέρετε ότι οι διακοπές σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας. Δεν είναι τυχαίο που το 80% του πλανήτη πηγαίνει διακοπές δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Και όταν λέμε πάνε σε διακοπές, εννοούμε ότι προτιμούν τις παραλίες.

Με άλλα λόγια ξέρεις ότι είναι το καλύτερο restart του εγκεφάλου σου. Ξέρεις όμως ότι η παραλία βοηθάει το μυαλό και την πνευματική σου υγεία; Δεκάδες έρευνες υποστηρίζουν ότι η παραλία αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου. Δεκάδες έρευνες που έχουν γίνει, υποστηρίζουν ότι τα άτομα που ζουν κοντά στην θάλασσα, έχουν καλύτερη υγεία και ευεξία.

Φωτογραφίες από 2 παραλίες της Εύβοιας

παραλίες Εύβοιας: Παραλία Βύθουρη (φωτογραφία Πάνος Αγιανίτης από το adventure evia στο facebook)
Παραλίες Εύβοιας: Παραλία Βύθουρη (φωτογραφία Πάνος Αγιανίτης από το adventure evia στο facebook)
Παραλίες Εύβοιας: Παραλία Θαψά (φωτογραφία Βασίλης Τσομάκας από το koumiotis.blogspot.gr)
Παραλίες Εύβοιας: Παραλία Θαψά (φωτογραφία Βασίλης Τσομάκας από το koumiotis.blogspot.gr)
Παραλίες Εύβοιας: Παραλία Θαψά (φωτογραφία Βασίλης Τσομάκας από το koumiotis.blogspot.gr)
Παραλίες Εύβοιας: Παραλία Θαψά (φωτογραφία Βασίλης Τσομάκας από το koumiotis.blogspot.gr)

Όσες φορές και να δεις την συγκεκριμένη φωτογραφία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την χορτάσεις ποτέ. Τι το σκέφτεσαι; Πήγαινε να ζήσεις το όνειρο…