Σοκαριστικό! Δείτε τι εμφανίστηκαν στις παραλίες της Εύβοιας [Φωτογραφίες]

Φίδια σε παραλίες (πηγή φωτογραφίας: ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής/facebook.com)
Φίδια σε παραλίες (πηγή φωτογραφίας: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής/facebook.com)

Σε όλες τις παραλίες του Ευβοϊκού η κατάσταση είναι δραματική μετά την φονική καταιγίδα στην Εύβοια. Δεν θα πιστέψεις με τίποτα αν δεις στις παρακάτω φωτογραφίες, τι είναι αυτά που εμφανίστηκαν σε πολλές παραλίες. Δεν εμφανίστηκαν μόνο σε παραλίες της Εύβοιας που βρέχονται από τον Ευβοϊκό αλλά και σε παραλίες στην Ανατολική Αττική.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται όλες οι παραλίες από την Ερέτρια μέχρι και τα Πολιτικά, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα φερτά υλικά που έπεσαν στη θάλασσα. Λάστιχα αυτοκινήτων, βαρέλια, ξύλα ακόμα και φίδια κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων.

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής κάνει έκκληση να μην πειράξει κανένας αυτά τα πλάσματα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα:

Μια φοβερή εικόνα αντίκρισαν φίλοι σήμερα το πρωί στην παραλία Πλάκα του Δηλεσίου, και μας έστειλαν μηνύματα και φωτογραφίες: Ένας τεράστιος όγκος φερτών υλικών, από την πλημμυρισμένη ταλαίπωρη Εύβοια, ξεβράστηκε στην παραλία, σε όλο το μήκος της ακτής. Μαζί με τα κλαριά και τους κορμούς, εκατοντάδες φίδια, σαύρες, χελώνες.Τα δυστυχή φίδια, μαζί και άποδες σαύρες, μόλις κατάφερναν να βγουν ζωντανά στην ακτή δέχονταν ροπαλιές και τσαπιές από κάποιους κατοίκους, που θεωρούσαν ότι έτσι προφυλάσσουν το χωριό από τα υποτιθέμενα επικίνδυνα ζώα. Ενημερώσαμε την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και μέλη των δύο φορέων έσπευσαν στο σημείο. Δυστυχώς πάρα πολλά φίδια και σαύρες είχαν ήδη σκοτωθεί αλλά προλάβαμε και σταματήσαμε το κακό. Στο σημείο έφτασε και το δασαρχείο Θηβών, που ειδοποιήθηκε από την ΑΝΙΜΑ. Διασώθηκαν πολλά ζώα που θα επιστραφούν άμεσα στον τόπο τους από μέλη της Ερπετολογικής. Το πιο σημαντικό είναι ότι η παρουσία των ανθρώπων μας, που προσπαθούσαν να σταματήσουν τους άσκοπους φόνους, συγκίνησε και κινητοποίησε πολλούς κατοίκους, που γρήγορα προστέθηκαν στους διασώστες. Κάποια τραυματισμένα ζώα θα μεταφερθούν αύριο στον σταθμό της ΑΝΙΜΑ. Μαθαίνουμε ότι ίδια εικόνα υπάρχει στο Χαλκούτσι και σε άλλα σημεία της ακτογραμμής. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να μην πειράξουν αυτά τα άκακα πλάσματα.

Δείτε φωτογραφίες

Φίδια σε παραλίες
Φίδια σε παραλίες (πηγή φωτογραφίας: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής/facebook.com)