Δείτε πως έγινε ένα πρωινό η παραλία της Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Είναι από τις φωτογραφίες που μένουν στην μνήμη μας!

Μέσα σε λίγα λεπτά όλα είχαν χαθεί. Είχε μετατραπεί σε ένα τοπίο στην ομίχλη. Η παραλία της Χαλκίδας είναι από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην Εύβοια.

Είναι η πιο μαγευτική περιοχή της Ευβοϊκής πρωτεύουσας όπου στο ένα χέρι βλέπεις τα καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας και μπροστά σου απλώνονται τα τρελά νερά του Ευρίπου.

Όποιος έχει βρεθεί στον Πορθμό του Ευρίπου, σίγουρα έχει ακούσει για το μοναδικό φαινόμενο με τα «τρελά νερά» του Ευρίπου που αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες!

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, σύνθετο φαινόμενο το οποίο οφείλεται στις παλιρροϊκές δυνάμεις και παρατηρείται στην Ελλάδα μόνο εκεί.

Τα νερά του διαύλου που έχει πλάτος 39 μέτρα και μήκος 40 μέτρα κάθε έξι ώρες αλλάζουν φορά και κινούνται μία προς το Βορρά και μία προς το Νότο. Ενδιάμεσα από την αλλαγή φοράς μάλιστα μεσολαβούν δέκα λεπτά κατά τα οποία τα νερά παραμένουν στάσιμα.

Στην παρακάτω φωτογραφία αυτό που θα δείτε είναι ένα πολύ πυκνό πέπλο ομίχλης. Η ορατότητα ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν σχετικά περιορισμένη.

Μέσα σε λίγα λεπτά όλα είχαν χαθεί. Είχε μετατραπεί σε ένα τοπίο στην ομίχλη. Η παραλία της Χαλκίδας είναι από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην Εύβοια.

Το φαινόμενο δεν κράτησε πάνω από δύο ώρες αλλά όσοι το συνάντησαν, έπαθαν πλάκα. Η πυκνή ομίχλη είχε καλύψει τη θάλασσα μετατρέποντας ολόκληρη την περιοχή σε σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι