Παραλία στην Εύβοια είναι μέσα στις 22 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη

Υπάρχουν και μέρη, στην Εύβοια που σε περιμένουν για κοντινές εξορμήσεις.

Παραλίες που σε καλούν να τις γευτείς από το πρωί μέχρι να νυχτώσει. Να απλωθείς στις αμμουδιές τους και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας.

Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Βόρεια Εύβοια και ναι, είναι τα Λιχαδονήσια.

Η λίστα με τις 22 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη από τον οργανισμό για την προώθηση του τουρισμού στη Γηραιά ήπειρο, European Best Destinations, έχει κάτι για όλους. Από ακρογιαλιές με χρυσαφένια αμμουδιά και απομονωμένες ακτές, κρυφές ή άγριες παραλίες, για ρομαντικές αποδράσεις ή οικογενειακές περιπέτειες, για έντονα θαλάσσια σπορ μέχρι πλούσια παρθένα φύση… και όχι μόνο.

Η πρώτη ελληνική παραλία -στην έκτη θέση της λίστας- που αναδείχθηκε στις προτάσεις της European Best Destinations είναι η Μονολιά στα Λιχαδονήσια. Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα πως «Η κατάφυτη παραλία Μονολιά στο αρχιπέλαγος Λιχαδονήσια, γνωστά και ως “Ελληνικές Μπαχάμες” είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα και αποτελεί έναν πραγματικά απομονωμένο παράδεισο».

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Μας είναι απαραίτητο για την ψυχική ισορροπία. Το έχουμε ανάγκη να μεταφερθούμε σε μια υπέροχη παραλία, να σουλατσάρουμε στην απέραντη αμμουδιά, να χαρούμε τον ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά.

Οι διακοπές είναι η περίοδος που πρέπει να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας την ηρεμία, να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή. Να ξεχάσουμε κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία που βλέπετε παραπάνω έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από τον Ευβοϊκό και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Βόρεια Εύβοια. Στα Λιχαδονήσια θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Πολλοί ρωτούν για το πως θα πάνε στα Λιχαδονήσια. Μπορείτε να πάτε και μέσω Λιχάδας, ωστόσο θα σας πάρει (συνολικά) 3 ώρες από τη Χαλκίδα. Δρομολόγια εκτελούνται με καΐκι και από τον Άγιο Γεώργιο, παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Λιχάδα.

Η περιήγηση σας ξεκινάει από την ώρα που θα επιβιβαστείτε στα καραβάκια όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τα μικρότερα, καταπράσινα νησάκια.