Παραλία Πετάλη στην Εύβοια: Απλά υποκλινόμαστε…

Παραλία Πετάλη
Παραλία Πετάλη (koumiotis.blogspot.gr)

Η Παραλία Πετάλη βρίσκεται στην καρδιά της Εύβοιας, έχει μία άγρια ομορφιά και είναι πολύ δημοφιλής!

Μία παραλία που βλέπει το Αιγαίο και μαγεύει όσους θα βρεθούν εκεί και θα κάνουν το μπάνιο τους. Η παραλία είναι αρκετά πλατιά και η διαδρομή για την πρόσβασή μας είναι εντυπωσιακή.

Η πρόσβαση σε αυτή την παραλία διαμάντι, γίνεται από δύο διαδρομές. Από Χαλκίδα- Αρτάκη- Καθενούς-Πάλιουρα- Άγιο Αθανάσιο- Γλυφάδα- Παραλία Πετάλη σε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά (50 χιλιόμετρα).

Επιπλέον, από Ψαχνά προς Τριάδα – Πάλιουρα – Άγιο Αθανάσιο – Γλυφάδα – Παραλία Πετάλη, η οποία είναι μία διαδρομής μήκους 40 περίπου χιλιομέτρων και διάρκειας γύρω στη 1 ώρα και 15 λεπτά.

Η παραλία ανήκει στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Ο Δήμος Διρφύων–Μεσσαπίων είναι δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αποτελείται από τους άλλοτε Δήμους Διρφύων και Μεσσαπίων (του προγράμματος Καποδίστριας, 01.01.1998–31.12.2010), οι οποίοι, από την 01.01.2011 (πρόγραμμα Καλλικράτης), αποτέλεσαν δημοτικές ενότητες του σημερινού δήμου. Το 2019, με την εφαρμογή του προγράμματος Κλεισθένης Ι (τροποποίηση του «Καλλικράτη»), όλες οι υποδιαιρέσεις των δημοτικών ενοτήτων μετονομάσθηκαν σε κοινότητες. Η έκταση του Δήμου είναι 779.86 km2 και ο πληθυσμός του 18.800 κάτοικοι, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι τα Ψαχνά. Ο δήμος συνορεύει βορειοδυτικά με τον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, νοτίως με τον Δήμο Χαλκιδέων, νοτιοανατολικά με τον Δήμο Ερέτριας και βορειοανατολικά με τον Δήμο Κύμης–Αλιβερίου.

 

 

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com