Παραλία Λιμνιώνας: Εκεί ξεχνάς όλες τις σκοτούρες!

Παραλία Λιμνιώνας: Ένας πανέμορφος προορισμός που αντικρίζει το Αιγαίο.

Ο δρόμος πάντα ήταν ένα πρόβλημα για να πας σε ονειρεμένες παραλίες της Εύβοιας, αλλά η διαδρομή είναι πολύ καλή και ο δρόμος χωρίς προβλήματα. Μια διαδρομή μέσα στην φύση.

Από Χαλκίδα και κατευθυνόμενοι προς Β. Εύβοια κατευθυνόμαστε προς Κοντοδεσπότι και ακολουθούμε μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία μόλις 4 χιλιόμετρα από την παραλία Λιμνιώνας.

Το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για αυτό τον χρωματισμό των νερών της. Η παραλία Λιμνιώνας είναι “τοποθετημένη” μέσα στη φύση.

Μια εξωτική παραλία με πολλές προοπτικές αρκεί να μην έχει βοριαδάκι. Το τοπίο δυσεύρετο με το βουνό να “πέφτει” στη θάλασσα και το νερό να ακουμπάει τα δέντρα.

Αν είναι ήρεμη η θάλασσα, τα νερά πρασινίζουν. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους της Εύβοιας. Πρόκειται για μία μαγική αμμουδιά με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά.

Παραλία Λιμνιώνας
Παραλία Λιμνιώνας- Πηγή: adventure evia photography

Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά, κάτι που κάνει την παραλία αυτή ιδανική για οικογένειες. Είναι τόσο μεγάλη που άμα θέλετε απομόνωση θα την βρείτε. Για εμάς, το καλύτερο σημείο της παραλίας είναι στο αριστερό της μέρος, που προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά και σκιά.