Παράκαμψη Χαλκίδας: Θα το δώσουν το δώρο στην πόλη;

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε στη Χαλκίδα για την παράκαμψη. Είναι ένα έργο που θα αποσυμφορήσει τους δρόμους της Ευβοϊκής πρωτεύουσας. Ένα δώρο που περιμένουν οι κάτοικοι αλλά ακόμα δεν έχει έρθει.

Η παράκαμψη Χαλκίδας, θα είναι μία συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Σχηματαρίου-Χαλκίδας, θα συνδέσει την Βόρεια και την Νότια Εύβοια, παρακάμπτοντας ανατολικά την πόλη της Χαλκίδας. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεχάσουμε το μποτιλιάρισμα του Σαββατοκύριακου όπου χιλιάδες οδηγοί είναι μποτιλιαρισμένοι και περιμένουν να πάνε στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το κόστος του έργου, εκτιμάται σε 200 εκατ.ευρώ και το μήκος του έργου θα είναι 25,6 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έργο αυτό δεσμεύτηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στον νομό μας μετά την καταστροφική πλημμύρα στην Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής την περιοχή την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020. Συναντήθηκε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου με διασώστες της ΕΜΑΚ και κατοίκους, ενώ προήδρευσε σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, στήριξη θα παρασχεθεί σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι αποζημίωσης αγροτών, ειδικά εάν κριθεί ότι τα χωράφια τους έχουν υποστεί ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε βάθος χρόνου. Τέλος, εξετάζεται τρόπος να επισπευστούν προγραμματισμένα δημόσια έργα στην Εύβοια, όπως η παράκαμψη της Χαλκίδας.