Ένας μεγάλος παππούς που βρήκαμε στην Βόρεια Εύβοια [Φωτογραφίες]

Έχουν περάσει όλα τα γεγονότα και αυτός απλά τα βλέπει χωρίς να αντιδρά. Στέκει αγέρωχος και όλα τα χρόνια που έχουν περάσει έχει δει χιλιάδες ανθρώπους

Έχει απλά “δει” εκατοντάδες περιστάσεις. Έχει ζήσει πλημμύρες, βροχές, χιόνια, ξηρασίες, πολέμους. Ο ίδιος απλά τα ζει χωρίς να διαμαρτύρεται.

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις έζησε πριν λίγα χρόνια στο σημείο που βρίσκεται. Ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018 όταν υπέστη μεγάλη καταστροφή από το κύμα πλημμύρας “Ζορμπάς”, από το ρέμα του Κηρέα που περνά μέσα από τη πόλη .

Πως να εκφράσει άλλωστε αντίδραση μιας και δεν έχει μιλιά. Η περίμετρος του κορμού του είναι αρκετά μέτρα και η ηλικία του υπολογίζεται σε εκατοντάδες χρόνια, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε κάθε μέτρο αντιστοιχούν 100 χρόνια.

Είναι ογκώδης, έχει τεράστια κλαδιά και πυκνή φυλλωσιά, που καλύπτει μέρος του ποταμού ανάμεσα σε Μαντούδι και Προκόπι.

Δίπλα του είναι το ποτάμι που τρέχει με γάργαρο νερό όλο το χρόνο. Το Μαντούδι είναι κωμόπολη, και έδρα στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Έχει 1.787 κατοίκους, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό οικισμό του δήμου. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 20 μ. και περνά ο ποταμός Κηρέας. Λέγεται πως πρώτος κάτοικος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.

Η περιοχή έχει μακρά ιστορία στην εξόρυξη και την επεξεργασία λευκόλιθου.

Πλάτανος
Έχει απλά “δει” εκατοντάδες περιστάσεις. Έχει ζήσει πλημμύρες, βροχές, χιόνια, ξηρασίες, πολέμους. Ο ίδιος απλά τα ζει χωρίς να διαμαρτύρεται.

Ο πλάτανος πρωταγωνιστεί σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες  ανάμεσα σε μαυροντυμένες γυναίκες και παιδιά που κοιτάνε με απορία τον φωτογραφικό φακό, αλλά και σε ζωγραφιστές καρτ ποστάλ.

Πλάτανος
Το μόνο σταθερό σημείο είναι αυτός.