Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Πότε είναι; Ποια ζώδια επηρεάζει και τι ώρα θα την δεις στην Εύβοια;

Πανσέληνος: Είναι μια καταπληκτική στιγμή που την χαιρόμαστε κάθε μήνα και θα χαρούμε ακόμα περισσότερο την πανσέληνο Αυγούστου

Λένε πως η πανσέληνος θα επηρεάσει κάποια ζώδια όπως τον λέων και τον ταύρο. Βασικά θα μας επηρεάσει όλους μας μιας και είναι το πιο φωτεινό φεγγάρι του χρόνου.

Στις 12 Αυγούστου έρχεται η πανσέληνος Αυγούστου 2022 . Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”.

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Η φράση «Μπλε Σελήνη» χαρακτηρίζει την ύπαρξη δύο πανσελήνων σ' ένα μήνα, με τη δεύτερη να ονομάζεται «Μπλε». Ένα τέτοιο φαινόμενο, αν και ασυνήθιστο, δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο.
Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα.

Τι ώρα θα δεις την πανσέληνο στην Εύβοια;

Δεν υπάρχουν λόγια για το βίντεο και τη φωτογραφία που θα δείτε από τις Αλυκές Δροσιάς και καλό είναι τώρα με την πανσέληνο να βρεθείτε εκεί με τη σύντροφο σας.

Καθημερινά χιλιάδες λουόμενοι επιλέγουν την συγκεκριμένη περιοχή για να νιώσουν έστω και για λίγα λεπτά τον χαμένο ρομαντισμό.

Είναι εκείνη την στιγμή που ο ήλιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο εμφάνισής του και δημιουργείτε κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό για τα βλέμματα!

Σε μια παραλία, το φαινόμενο της δύσης του ηλίου παίρνει άλλη διάσταση. Είναι η χρονική συγκυρία της αποχώρησης του ηλιάτορα, κατά τον Ελύτη.

Κόκκινο, πορτοκαλί και γκρι αποχρώσεις γεμίζουν τον ορίζοντα και βάφουν ό,τι βρίσκεται σε αυτό το υπέροχο πλάνο.

Δεν είναι εύκολη η περιγραφή ενός τέτοιου τοπίου για αυτό επιλέξαμε μια εικόνα να μας δώσει όλη την περιγραφή που θέλουμε να κάνουμε.

Θα δεις τον ήλιο να δύει μέσα στη θάλασσα και θα θυμηθείς όλους τους λόγους που κατά βάθος αγαπάς αυτή την πόλη.

Αλυκές: Αυτό είναι ρομαντικό
Αλυκές: Αυτό είναι ρομαντικό

Μετά την δύση του ήλιου θα έρθει η πανσέληνος.