Πανελλαδικές 2021: Πότε θα γίνουν – Πότε άρχισαν οι αιτήσεις αποφοίτων

Η αίτηση- δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια

Ο υποψήφιος βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) το υπόδειγμα της αίτησης και αν μπορεί το εκτυπώνει, ή μπορεί να το προμηθευτεί από το λύκειό του.

Στη συνέχεια το συμπληρώνει χειρόγραφα (μόνο τα γκρι στοιχεία) και το υποβάλλει συμπληρωμένο, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο υποβληθεί η αίτηση σε αυτό- ή το αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο- θα εξεταστεί ο απόφοιτος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εκδηλώσουν την επιθυμία τους να μεταβούν στη σχολική μονάδα για την υποβολή της αίτησης, μέσω mail στο σχολείο τους. Οι διευθυντές με απαντητικό mail θα ορίσουν ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης στο Λύκειο, όπως και συνημμένη την υπουργική απόφαση.

Με αποστολή του SMS με τον κωδικό 3 οι υποψήφιοι θα μεταβαίνουν στη σχολική μονάδα έχοντας μαζί τους το απαντητικό mail του σχολείου, στο οποίο θα αναγράφεται η ακριβής μέρα μετάβασης (σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους αν είναι απόφοιτοι, καθώς και την υπουργική απόφαση, για την περίπτωση που χρειαστεί να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους.