Δείτε τι εμφανίστηκε πριν μία εβδομάδα στον ουρανό της Χαλκίδας και ανησύχησε πολλούς [Φωτογραφία]

Ήταν πολύ εντυπωσιακό και πολλοί Χαλκιδέοι το παρατήρησαν στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2020.

Ένα μαγικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι παρατηρούσαν τον ουρανό και δεν υπήρχαν σύννεφα.

Το ολόγιομο φεγγάρι που σε λίγες ώρες θα γίνει πανσέληνος, καλύφθηκε από ένα φωτεινό στέμμα προκαλώντας το ενδιαφέρον όσων το έβλεπαν στη Χαλκίδα.

Η φωτογραφία είναι από την παραλία της Χαλκίδας όπου αρκετοί έκαναν την βόλτα τους και απολάμβαναν την ηρεμία και τις κανονικές για την εποχή συνθήκες της θερμοκρασίας.

Αυτό που θα δείτε στον ουρανό ανησυχούσε τους παλιούς όταν το έβλεπαν γύρω από το φεγγάρι. Έλεγαν πως θα χαλούσε άγρια ο καιρός συνδυάζοντας αυτή την πρόβλεψη με τα μερομήνια.

Οι παλιοί κάτοικοι της Εύβοιας είχαν το παρακάτω γνωμικό για το συγκεκριμένο φεγγάρι και έλεγαν: «Κύκλο έχει το φεγγάρι για βροχή και ανεμοζάλη».

Σύμφωνα πάντα με τους παλιούς και τα έθιμα τους μετά από 24 ή 48 ώρες από την εμφάνιση αυτού του φαινομένου έρχεται πολύ ισχυρή κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές. Στην προκειμένη περίπτωση οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι έρχονται ισχυρές βροχές στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα έρθουν και στη Χαλκίδα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε όλη την Εύβοια, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Επίσης αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται από τους επιστήμονες «Άλως» και προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών.

Οι κρύσταλλοι ενεργούν σαν πρίσματα που παραμορφώνουν το φως και το κάνουν να φαίνεται σαν στεφάνι γύρω από τη Σελήνη.

Οι παλιοί κάτοικοι της Εύβοιας είχαν το παρακάτω γνωμικό για το συγκεκριμένο φεγγάρι και έλεγαν: «Κύκλο έχει το φεγγάρι για βροχή και ανεμοζάλη».