Εύβοια: Έσωσαν γυναίκα μέσα στο σπίτι της!

εσωσαν γυναικα αιδηψο

Όλα ξεκίνησαν όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ. Το περιστατικό έγινε στην Αιδηψό.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν μια γυναίκα που ήταν μόνη της στο σπίτι και είχε πέσει στο πάτωμα.

Ήταν αδύνατον να μετακινηθεί, να ανοίξει την πόρτα και να ζητήσει βοήθεια. Για καλή της τύχη είχε το κινητό της μαζί και άμεσα πληκτρολόγησε τον αριθμό του ΕΚΑΒ για να ζητήσει βοήθεια.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος και δεν ήταν απλά μία διακομιδή ασθενή. Δεν υπήρχε καμμία πρόσβαση μιας και η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Ο τραυματισμός της άτυχης γυναίκας ήταν σοβαρός αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να πλησιάσει στην πόρτα και να την ξεκλειδώσει.

Επιστρατεύτηκε η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ και μετά από αρκετά λεπτά κατάφεραν να σώσουν γυναίκα στο σπίτι της.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος λόγω της κλειστής πόρτας ασφαλείας της οικίας αλλά και του σοβαρού τραυματισμού της ασθενούς.

Η συνδρομή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν απαραίτητη γιατί ήταν αδύνατη η μετακίνηση της ασθενούς μέχρι την πόρτα μιας και το ορθοπεδικό της πρόβλημα έκανε αδύνατη την όποια μετακίνηση της.

Για την επιχείρηση χρειάστηκε να περάσουν τα άτομα από την ταράτσα σε διπλανό διαμέρισμα και μετά από μπαλκόνι σε μπαλκόνι έγινε η προσπάθεια προσέγγισης της οικίας μιας και ήταν στον 2ο όροφο.

Κατάφεραν έτσι και μπήκαν στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας και έτσι κατάφεραν να την σώσουν και να την μεταφέρουν στο κέντρο υγείας Ιστιαίας.