Οι συχνότερες βλάβες σε αυτόματες γκαραζόπορτες

Η πιο συνηθισμένη μορφή γκαραζόπορτας που φαίνεται να κερδίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών στην σύγχρονη κοινωνία είναι χωρίς αμφιβολία οι αυτόματες γκαραζόπορτες.

Όπως δείχνει η συνεχώς αυξανόμενη χρήση τους, έχουν κατακτήσει τις προτιμήσεις των ιδιοκτήτων για πολλούς λόγους, χωρίς, αυτό να σημαίνει ότι η χρήση μιας αυτόματης γκαραζόπορτας δεν μπορεί να εμφανίσει προβλήματα και βλάβες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι αυτόματες γκαραζόπορτες στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με μοτέρ το οποίο ως ένας ηλεκτροκίνητος μηχανισμός είναι αρκετά επιρρεπής σε ατυχήματα και βλάβες που μπορούν να εμποδίσουν την σωστή λειτουργικότητα του συνολικού συστήματος. Καλό λοιπόν θα είναι να είστε υποψιασμένοι σε σχέση με τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε για αυτό τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε συνοπτικά παρακάτω.

Η γκαραζόπορτα δεν «ανταποκρίνεται» στις εντολές σας.
Μια αυτόματη γκαραζόπορτα συνήθως είναι επιθυμητή γιατί απαιτεί τον ελάχιστο δυνατό κόπο από πλευράς των ιδιοκτητών της για να λειτουργήσει. Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να ανοίξει η πόρτα ή να κλείσει όταν εισέρθετε στο χώρο σας. Είναι όμως πολύ συχνό φαινόμενο οι αυτόματες γκαραζόπορτες να μην “υπακούν” στις εντολές που τους δίνετε.

Μπορεί εσείς από πλευράς σας να ακολουθήσατε την συνηθισμένη διαδικασία δηλαδή να πατήσετε το απαραίτητο κουμπί για να ενεργοποιήσετε το μοτέρ αλλά η πόρτα αντί να ανοίξει να παραμείνει ακίνητη. Δεν είναι σπάνιο βέβαια και το φαινόμενο η γκαραζόπορτα να ανοίξει κανονικά και έπειτα να ακινητοποιηθεί όταν εσείς επιθυμείτε να την κλείσετε. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου η γκαραζόπορτα ξεκινά να λειτουργεί κανονικά μετά το πάτημα του κουμπιού αλλά δεν καταφέρνει ποτέ να ολοκληρώσει την κίνηση της και μένει μισάνοιχτη. Συνήθως σε τέτοιου είδους προβλήματα που η πόρτα δεν ανταποκρίνεται στο σήμα που τις στέλνετε η βλάβη είτε θα σχετίζεται με το τηλεχειριστήριο είτε με την τροφοδοσία ρεύματος. Επιχειρήστε να αλλάξετε μπαταριές στο τηλεχειριστήριο ή να χρησιμοποιήσετε το εφεδρικό. Αν δεν λειτουργήσει η γκαραζόπορτα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ειδοποιήσετε άμεσα ένα τεχνικό.
Το τηλεχειριστήριο δεν «υπακούει».

Μια ανεξέλικτη γκαραζόπορτα που κάνει του κεφαλιού της δεν είναι σίγουρα το χειρότερο που μπορεί να σας τύχει. Υπάρχει η περίπτωση η γκαραζόπορτα να μην αντιμετωπίζει κανένα τεχνικό πρόβλημα και παρ όλα αυτά και πάλι η λειτουργία του συστήματος να μην γίνεται κανονικά αυτή την φορά χάρη σε βλάβη που συνέβη στο τηλεχειριστήριο. Αν πατώντας το κουμπί δεν αντιληφτείτε το μοτέρ να τίθεται σε λειτουργία τότε πιθανόν να χρειάζεται αντικατάσταση ή επισκευή το ίδιο το μοτέρ ή το τηλεχειριστήριο. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη κίνηση είναι να καλέσετε άμεσα το τεχνικό μιας και δεν έχετε πιθανότατα τις ειδικές γνώσεις για να αντιμετωπίσετε τη βλάβη.
Εξωγενείς ανασταλτικοί παράγοντες.
Η μη λειτουργία του συστήματος της γκαραζόπορτας σας, μπορεί, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να οφείλεται σε βλάβη τεχνικής φύσεως ,ωστόσο, υπάρχει η περίπτωση και κάποιος άλλος εξωτερικός παράγοντας να παρεμποδίζει την σωστή λειτουργία της γκαραζόπορτας. Συνήθως αν η γκαραζόπορτα βρίσκεται σε εξοχική κατοικία μπορεί κάποιο ξύλο να παρεμποδίσει την κίνηση της πόρτας πάνω στον διάδρομο κίνησης της. Μπορεί ακόμα και η συσσωρευμένη σκόνη και βρωμιά σε συνδυασμό με την απουσία λίπανσης να επιβραδύνουν σημαντικά την κίνηση της αυτόματης γκαραζόπορτας. Αυτός είναι και ο λόγος που καλό θα ήταν αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην λειτουργία της πόρτας πρώτα από όλα να ρίξετε οι ίδιοι μια ματιά στην εγκατάσταση μήπως τελικά δεν πρόκειται για ουσιαστική βλάβη αλλά για κάποιου είδους εμπόδιο όπως αυτά που προαναφέραμε.
Οι αυτόματες γκαραζόπορτες λοιπόν μπορεί να είναι η πιο εξελιγμένη μορφή των σύγχρονων μέτρων προστασίας αλλά ως ανθρωπινά κατασκευάσματα δεν μπορούν να αποφύγουν τις βλάβες.

Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι προτιμότερο να πραγματοποιείτε προληπτικά ένα τεχνικό έλεγχο στην εγκατάσταση σας για να μην βρεθείτε ποτέ προ δυσάρεστων εκπλήξεων!

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις