Δύσκολες ώρες για οδηγό έξω από τη Χαλκίδα!

Δύσκολες ώρες για οδηγό που έμεινε στα χιόνια- Πυροσβέστες προσπάθησαν να τον μεταφέρουν στη Χαλκίδα

Ο άτυχος άντρας έτυχε να είναι στον δρόμο Χαλκίδας – Ριτσώνας. Έριχνε αρκετό χιόνι εκείνη την στιγμή και ήταν απροσπέλαστο το οδικό δίκτυο.

Ένας συνάνθρωπος μας έζησε τον εφιάλτη μιας και εγκλωβίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης λόγω του χιονιά, στην περιοχή της Ριτσώνας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική, και με τη βοήθεια ενός οχήματος και πυροσβεστών, κατάφεραν να τον βγάλουν από το όχημα και να τον μεταφέρουν στη Χαλκίδα.

Χιόνια: Συμβουλές αν μείνετε με το αυτοκίνητο μέσα στη χιονόπτωση

Η περίπτωση να ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου το αυτοκίνητο σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όταν υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση.

Καταρχάς, δεν πρέπει να γκαζώσετε για να απεγκλωβιστείτε. Αυτό γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.

Μετακινείστε δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξει το χιόνι από τους τροχούς, και να μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και να ανάβετε την μηχανή για 10 λεπτά κάθε ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.

Επίσης, πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι οδηγοί πρέπει να ελέγχουν την λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.

Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα και πρέπει να έχετε μαζί σας το κουτί πρώτων βοηθειών.