Κορονοϊός στη Χαλκίδα: Και άλλο κρούσμα (Αναλυτικά)

Σε συναγερμό οι Υγειονομικές Αρχές και στην Εύβοια μιας και κάθε εβδομάδα, αποκαλύπτονται και άλλα κρούσματα.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και στην Βοιωτία μιας και εκεί υπάρχουν κρούσματα.

Κρούσμα έχουμε και στην Ευρυτανία με μια ηλικιωμένη, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Η κατάστασή της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ευρυτανία και όπως είναι φυσικό υπάρχει μια σχετική ανησυχία στους κατοίκους, αφού παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που καταφθάνει ο κύριος όγκος των παραθεριστών σε όλα τα όμορφα χωριά του νομού.

Νέο κρούσμα έχουμε και στη Χαλκίδα σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πρόκειται για άντρα νεαρής ηλικίας που επέστρεψε από το εξωτερικό.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η σωστή ιχηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος που ήδη έχει ξεκινήσει.

Πότε πρέπει να ζητάμε ιατρική βοήθεια;

Λόγω των ήπιων συμπτωμάτων, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρουμε πότε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια.

Ποιο σύμπτωμα μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου;

«Ενα σύμπτωμα που μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου είναι το να ”κονταίνει” η αναπνοή μας, ή να έχουμε δυσκολίες στην αναπνοή, παρ′ ότι πολλοί άνθρωποι δεν παρουσιάζουν αυτό το σύμπτωμα τόσο νωρίς όσο άλλα συμπτώματα», λέει ο Ντάνιελ Μπερλίνερ, γιατρός στην πλατφόρμα εικονικής υγείας PlushCare.

Ενας υψηλός πυρετός και βήχας που χειροτερεύει μπορεί επίσης να υποδηλώνει ένα σημαντικότερο πρόβλημα που μπορεί να χρειάζεται ιατρική προσοχή. Κι αν έχετε ιστορικό ιατρικών συνθηκών που μπορούν να μειώσουν την «απάντηση» του ανοσοποιητικού συστήματος, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί επίσης.

«Μειωμένη ασυλία ανοσιοποιητικού» μπορεί να συμβαίνει αν: Είστε πάνω από 65 ετών, υποφέρετε από διαβήτη, καρδιακό νόσημα, χρόνια πνευμονοπάθεια, χρόνια νεφρική νόσο, καρκίνο, HIV, ή αν κάνετε λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων.

Αν ανήκετε σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες και παρουσιάζετε κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, επικοινωνείστε σύμφωνα με οδηγίες που ακολουθούν. Αυτό είναι ακόμα περισσότερο σημαντικό αν έχετε ταξιδέψει σε χώρες που υπάρχει έξαρση της πανδημίας ή έχετε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (σ′ αυτή την περίπτωση, ακόμα κι αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα, συστήνεται αυτο-απομόνωση για 14 ημέρες μετά την επαφή).

Τι είναι «ήπια» συμπτώματα;
«Τα ”ήπια” συμπτώματα αναφέρονται σε παρόμοια συμπτώματα μ′ αυτά που μπορεί να έχει κανείς όταν έχει κρυώσει ή περνά μια ήπια γρίπη», λέει η Κριστίν Ντιν, πιστοποιημένη γιατρός και διευθύντρια στην υπηρεσία Doctor on Demand. «Οι περισσότεροι βιώνουν μια ελαφριά μορφή ιού μ′ αυτά τα συμπτώματα να είναι τα πιο κοινά: βήχας, σωματικοί πόνοι, συνάχι, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση ή διάρροια. Σε κάποιες περιπτώσεις, άνθρωποι που έχουν μολυνθεί μπορεί να μην παρουσιάσουν κανένα σύμπτωμα.

Πράγματι, ο κορονοϊός μπορεί να παρουσιαστεί ως κοινό κρυολόγημα σε ήπιες περιπτώσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν, όχι υψηλό, πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο, κούραση και δυσφορία επίσης.

Η περίοδος επώασης στην περίπτωση του COVID-19 μπορεί να διαρκέσει από 2 ως 14 μέρες για ένα μολυσμένο άτομο να παρουσιάσει, ακόμα κι ελαφριά συμπτώματα. Σύμφωνα με έρευνες, σε μέσο όρο, αυτό το διάστημα μπορεί να είναι πέντε ημέρες.

«΄Ηπιες (περιπτώσεις κορονοϊού) είναι ένα θετικό τεστ, πυρετός, βήχας – ακόμα και πνευμονία, άλλα όχι αναγκαιότητα οξυγόνου», εξηγεί στους New York Times o Μπρους ΄Αιγουρντ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Κρίσιμες είναι οι αναπνευστική ανεπάρκεια ή κατάρρευση πολλαπλών οργάνων». (huffpost.gr)

Τα νέα της Εύβοιας

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2023: Ποιοι δικαιούχοι κάνουν αίτηση;

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023: Πότε αρχίζουν;

Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023;

Ερέτρια: Έπαθαν πλάκα με αυτό που είδαν στον δρόμο

Βόρεια Εύβοια: Δείτε πόσο τρομακτικός έγινε ένας δρόμος

Εύβοια: Δείτε τι σκαρφίζονται για να πάρουν χρήματα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις