Λυπήθηκαν με αυτό που είδαν στην παραλία της Χαλκίδας [Σκληρή εικόνα]

Χιλιάδες νεκρά χελιδόνια λόγω των ισχυρών ανέμων
Χιλιάδες νεκρά χελιδόνια λόγω των ισχυρών ανέμων – Φωτογραφία: Μακρή Αναστασίου Φωτεινή

Μία εικόνα που σίγουρα θα σε κάνει να δακρύσεις. Όλη η κατάσταση μετά τις φονικές πλημμύρες σε κάνει να έχεις άσχημη ψυχολογία.

Η Εύβοια δοκιμάζεται ύστερα από την μεγάλη καταστροφή που την χώρισε σε τρία κομμάτια. Την χώρισε στην Χαλκίδα και τις γύρω περιοχές, την Βόρεια και την Νότια Εύβοια. Η παρακάτω φωτογραφία που θα δεις σίγουρα είναι πρωτόγνωρη για εσένα.

Δυστυχώς συνέβη και σε άλλες περιοχές εκτός από τη Χαλκίδα. Συνέβη σε μέρη όπου δέχθηκαν αρκετό νερό και κεραυνούς. Είχε συμβεί και στην Μουρτερή όταν πριν λίγους μήνες είχε πλημμυρίσει και είχαν χαθεί σπίτια και αυτοκίνητα. Αντιμέτωποι με μια πολύ θλιβερή εικόνα ήρθαν οι κάτοικοι καθώς εκατοντάδες χελιδόνια ήταν νεκρά στους δρόμους.

Η πιο καταστροφική βραδιά ήταν αυτή της 9ης Αυγούστου 2020 λόγω του συνδυασμού των ισχυρών ανέμων, των κεραυνών και των βροχών που ήταν δυνατές σε ένταση. Χιλιάδες νεκρά χελιδόνια που άφησαν πίσω τους οι ισχυροί άνεμοι. Νεκρά χελιδόνια βρέθηκαν από δρόμους και μπαλκόνια διαμερισμάτων και δυστυχώς όχι μόνο στη Χαλκίδα.

Λίγα λόγια για τα χελιδόνια

Το χελιδόνι, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, είναι αποδημητικό πτηνό και ανήκει στην τάξη των στρουθιόμορφων. Το μέγεθος τους είναι 12-22 cm ανάλογα το είδος στο οποίο ανήκουν καθώς και το χρώμα τους. Μεταναστεύουν κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη, στα μεσογειακά κλίματα από τον Μάρτιο προκειμένου να αναπαραχθούν και στις αρχές του φθινοπώρου μεταναστεύουν προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής. Τα χελιδόνια τρέφονται κυρίως με μικρά έντομα, αράχνες, νύμφες και κάμπιες. Τα έντομα και τις αράχνες τα πιάνουν συνήθως στον αέρα, πετώντας προς αυτά με το ράμφος τους ανοικτό.

Αναπαραγωγή

Μικρά χελιδόνια περιμένουν την τροφή τους
Το θηλυκό χελιδόνι γεννάει 4-6 αυγά, η επώαση των αυγών διαρκεί περίπου 12 ως 20 μέρες ανάλογα το είδος και μετά την εκκόλαψη οι γονείς τις πρώτες μέρες τα ταΐζουν με μικρά έντομα ενώ αργότερα τα μαθαίνουν να πετάνε και να αναζητούν την τροφή τους.