Στην οθόνη μας οι εκκλησίες στην Εύβοια και στην Στερεά Ελλάδα το Πάσχα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα οι πόρτες στις εκκλησίες στην Εύβοια θα είναι κλειστές για τους πιστούς, ωστόσο οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο τις Ακολουθίες.

Συνήθως τέτοιες μέρες, κάναμε την βόλτα μας και πηγαίναμε σε εκκλησάκια.  Πηγαίναμε στα χωριά μας και επισκεπτόμασταν τις εκκλησίες στην Εύβοια.

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει ανατρέψει τη ζωή, την καθημερινότητα, ακόμα και τις συνήθειες μας, ωστόσο εμείς οι πιστοί θα έχουμε τη δυνατότητα μένοντας στο σπίτι να παρακολουθήσουμε τις Ακολουθίες του Πάσχα μέσα από έναν τρόπο που θα σας πούμε παρακάτω. Έτσι λοιπόν θα βάλουμε στα σπίτια μας τις εκκλησίες της Εύβοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βρήκαμε έναν πολύ ρομαντικό προορισμό στην Εύβοια για αθεράπευτα ερωτευμένους [Φωτογραφίες]

Κορονοϊός: Υπάρχουν άλλα κρούσματα στην Εύβοια;

Στερεά Ελλάδα: Έριξε το καλάμι του στη θάλασσα και έμεινε με το στόμα ανοιχτό

Από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Κυριακή του Πάσχα οι Ακολουθίες θα μεταδίδονται live.

Απευθείας μετάδοση Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας & του Πάσχα μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις Θηβών και Λεβαδείας, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Φθιώτιδος και Φωκίδος, και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την τέλεση των Θείων Λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης των ακολουθιών της περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, μέσω της ιστοσελίδας της.

Στην οθόνη μας οι εκκλησίες στην Εύβοια και στην Στερεά Ελλάδα το Πάσχα

Οι μεταδόσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο του Λαζάρου από τον Ι. Ναό Αγίας Τριάδας Κύμης της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και ώρα 7.30 π.μ.(Θα κάνεις κλικ ΕΔΩ).

Κατά τον ίδιο τρόπο, θα μεταδοθούν εκ περιτροπής από τις Ιερές Μητροπόλεις όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έως την Ανάσταση και τον Εσπερινό της Αγάπης.

«Οι Άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν, ωστόσο, η πανδημία δεν μας επιτρέπει να βιώσουμε την πορεία προς το Θείο Πάθος, όπως μας καλεί η ορθόδοξη πίστη και παράδοση. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις μας, ξεκινούμε τη ζωντανή μετάδοση των ιερών Ακολουθιών του Πάσχα. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πιστούς, να παρακολουθήσουν ζωντανά τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, αλλά και στους απανταχού Στερεοελλαδίτες να συνδεθούν με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν χάνουμε τις συνήθειές μας και τις παραδόσεις μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Πρόγραμμα – Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στις εκκλησίες της στην Εύβοια

· 11 Απριλίου Σάββατο Λαζάρου – Θεία Λειτουργία / Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας – Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, Ώρα 7: 30 π.μ.

· 12 Απριλίου Κυριακή Βαΐων – Θεία Λειτουργία / Μητροπολιτικός Ναός Θηβών – Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, Ώρα 8:00 π.μ.

· 13 Απριλίου Μ. Δευτέρα – Ακολουθία του Νυμφίου / Άγιος Νικόλαος Άμφισσας – Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, Ώρα 7: 30 μ.μ.

· 14 Απριλίου Μ. Τρίτη – Τροπάριο Κασσιανής / Μητροπολιτικός Ναός Καρπενησίου – Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, Ώρα 7:30 μ.μ.

· 15 Απριλίου Μ. Τετάρτη – Μυστικός Δείπνος / Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, Ώρα 6:00 μ.μ.

· 16 Απριλίου Μ. Πέμπτη – 12 Ευαγγέλια / Μητροπολιτικός Ναός Λιβαδειάς – Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας Ώρα 7:00 μ.μ.

· 17 Απριλίου Μ. Παρασκευή – Αποκαθήλωση / Άγιος Νικόλαος Άμφισσας – Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, Ώρα 10:00 π.μ.

· 17 Απριλίου Μ. Παρασκευή – Επιτάφιος / Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου – Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Ώρα 7:00 μ.μ.

· 18 Απριλίου Μ. Σάββατο – Πρώτη Ανάσταση / Θεία Λειτουργία Μητροπολιτικός Ναός Καρπενησίου – Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, Ώρα 7:30 π.μ.

· 18 Απριλίου Ανάσταση – Θεία Λειτουργία/ Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας – Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, Ώρα 11:00 μ.μ.

· 19 Απριλίου Εσπερινός της Αγάπης / Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής – Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Ώρα 6:00 μ.μ.

 

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε ξεκινά η προκήρυξη για πυροσβεστική, λιμενικό, αστυνομία χωρίς πανελλήνιες;

Επιδότηση ελαστικών 2022: Πάει πίσω το επίδομα; [ΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Κύμη: Όταν Άγιος φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους

Θρήνος για 53χρονο – Έχασε την ζωή του στον δρόμο για το νοσοκομείο Χαλκίδας

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις