Δείτε τι απίστευτο έπαθε ένας δρόμος στο Στόμιο!

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Κύμης – Αλιβερίου.
Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Κύμης – Αλιβερίου./ πηγή φωτογραφίας: Βασίλης Τσομάκας (koumiotis.blogspot.gr)

Δείτε τι έπαθε αυτός ο δρόμος στο Στόμιο!

Η έντονη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα ένα ολόκληρο βουνό στην Εύβοια να φύγει και να καταστραφεί ο δρόμος στο Στόμιο. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Κύμης.

Τις πληγές τους από το βίαιο πέρασμα της κακοκαιρίας μετρά η Εύβοια, που υπέστησε τις μεγαλύτερες ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, που σάρωναν από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα την επικράτεια.

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στην Εύβοια η κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρότητα το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου και έκανε πολλές πλημμύρες και ακόμα ο καιρός στη Χαλκίδα ήταν κακός. Τα σοβαρότερα προβλήματα ήταν στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Κύμης και Αλιβερίου.

Στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Ιερά Μονή Γαλατάκη, ενώ έπεσε και μία κολόνα του ΟΤΕ. Επίσης εκκενώθηκαν 10 κατοικίες στον οικισμό Πύλη και όλος ο Δήμος ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Κύμης – Αλιβερίου. Λόγω κατολισθήσεων στο ύψος του Στομίου ο δρόμος έκλεισε. Είναι η φωτογραφία με το βουνό στην Εύβοια που βρέθηκε μέσα στον δρόμο!  Επίσης πλημμύρισε το ποτάμι Μανικιάτης και στις εκβολές του πλημμύρισαν περιοχές στο Στόμιο και στον Άγιο Γεώργιο.

Στη Μουρτερή πλημμύρισαν σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ζευγαριού ηλικιωμένων.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, έχοντας δεχτεί εκατοντάδες ερωτήματα, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, για το αν τελικά θα κατορθώσουν ή όχι, οι ψυχρές αέριες μάζες που θα εδραιωθούν στη βόρεια Ευρώπη, να κατεβούν τελικά προς τη χώρα μας, προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ενημέρωσή του στη σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με το dokari.gr είναι τα ακόλουθα:

“Ο καιρός έως και την Κυριακή! Ερωτήματα για την περαιτέρω εξέλιξη!

Φίλες και φίλοι

Πολλά τα ερωτήματα σας, κυρίως από φίλους αγρότες, όσον αφορά στην περαιτέρω πορεία του καιρού έως και τα μέσα και λίγο παραπέρα του Απρίλη και κυρίως όσον αφορά στην πιθανότητα για παγετό!

Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι περίπου και την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή 9-10 του μηνός, για να είμαστε σίγουροι (μελετώντας τα προγνωστικά στοιχεία εκείνων των ημερών), ότι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην βόρεια και κυρίως στην βορειοανατολική Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, θα αφήσουν την χώρα μας την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εντελώς ανεπηρέαστη, καθώς θεωρώ ότι όλα τα σενάρια για τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας είναι πραγματικά ακόμα ανοιχτά και χρήζουν περαιτέρω μελέτης και προσοχής το επόμενο 48ωρο κυρίως για τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο!”