Κυμάσι: Δείτε τι μυστικό βγήκε από τη θάλασσα! [Φωτογραφίες]

Μία οικογένεια είχε πάει για να απολαύσει την βόλτα της στην παραλία Κυμάσι που βρίσκεται στο Μαντούδι. Το Κυμάσι δεν είναι ωραίο μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα.

Το Μαντούδι είναι κωμόπολη και έδρα στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 1.787 κατοίκους, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό οικισμό του δήμου. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 20 μ. και διαρέεται από τον ποταμό Κηρέα και απέχει 58 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

Πολλές οικογένειες πηγαίνουν στην περιοχή το καλοκαίρι όπου κάνουν τα μπάνια τους αλλά και το χειμώνα όπου τους αρέσει να βλέπουν τα κύματα του Αιγαίου να χτυπούν με μανία την στεριά.

Το Μαντούδι έχει μια παραλία, το Κυμάσι, η οποία φημίζεται για τα καθαρά νερά της. Στο Κυμάσι οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι το Κοτρόνι, το μεγάλο βράχο της παραλίας. Το Κυμάσι διαθέτει λιμάνι και ενεργή ακτοπλοϊκή γραμμή η οπόια το συνδέει με τις Σποράδες.

Εκεί λοιπόν που έβλεπαν την θάλασσα είδαν ένα μικρό μπουκαλάκι να επιπλέει. Στην αρχή δεν τους προκάλεσε καμία εντύπωση. Όταν το πρόσεξαν καλύτερα, είδαν ότι κουβαλούσε ένα μυστικό.

Μπουκάλι-μυστικό
Σε αυτό το μπουκαλάκι είχε κρύψει το δικό του μυστικό. Για να βγάλουν το μήνυμα χρειάστηκε να σπάσουν το γυαλί μιας και ήταν αδύνατο να βγει μόνο του. Προσπάθησαν με τα χέρια να το βγάλουν έξω αλλά οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Έτσι βρήκαν μια άλλη λύση. Το έσπασαν και κατάφεραν να ανοίξουν το γράμμα.

Όταν το πήραν στα χέρια τους είδαν ότι μέσα περιείχε ένα σημείωμα. Κατάλαβαν ότι από κάπου είχε σταλεί και είχε κάποιον προορισμό και έτσι αποφάσισαν να το ανοίξουν για να δουν περί τίνος επρόκειτο.

μπουκάλι
Η περιέργεια τους οδήγησε στο να το πάρουν και να το ανοίξουν όπου βρήκαν ένα σημείωμα. Πρέπει να είναι ένα ζευγάρι αν κρίνουμε από την καρδούλα που υπήρχε στο σημείωμα.

Και όταν το άνοιξαν έμειναν έκπληκτοι ενώ το συγκεκριμένο γράμμα δεν είχε κάποιο προορισμό. Από την Θεσσαλονίκη το έριξαν στη θάλασσα και μετά από δύο μήνες βγήκε στο Κυμάσι. Στο χαρτάκι έγραφε για μία αγάπη και ότι είναι ερωτευμένος με το κορίτσι που έχει δίπλα του. Παράλληλα ευχαριστούσε τον θεό για την επιλογή που έκανε.

Λόγια αγάπης είχε το μυστικό του μπουκαλιού και παράλληλα μία καρδούλα ζωγραφισμένη.